VV Oldenzaal 2014

Clemens Zwijnenberg nieuwe trainer seizoen 2014-2015

Clemens Zwijnenberg, geboren 18 mei 1970, volgt de huidige trainer Peter de Vries op, die vertrekt naar ATC'65.

Clemens Zwijnenberg ging in 1987 van KVV Losser naar FC Twente, waar hij op 2 april 1989 debuteerde in de hoofdmacht tegen RKC. Hij speelde 148 wedstrijden voor FC Twente, waarin hij 13 maal scoorde. In 1995 ging hij naar Feyenoord, waarvoor hij 34 wedstrijden speelde, en op 22 oktober 1995 tegen Ajax scoorde. Ook speelde hij voor Feyenoord de Champioen League wedstrijd tegen Juventus.In 1998 werd hij tussentijds getransfereerd naar het Deense Aalborg BK en meteen doorverhuurd aan Bristol City en later NAC, waar hij drie wedstrijden voor speelde. In 1999 tekende Clemens een contrct bij SC Austria Lustenau en kwam 17 keer hiervoor uit. Wegens knieproblemen besloot hij in 2001 een punt te zetten achter zijn profloopbaan. Voor het seizoen 2012-2013 was hij assistent coach van het B-elftal van FC Twente en het seizoen 2013-2014 trainer van de zaterdagafdeling SDC'12 uit Denekamp.    

3 januari Prijs van verdienste uitgereikt aan VV Oldenzaal

Tijdens het 26ste Oldenzaalse sportgala kreeg voorzitter Ronald Wienk de prijs van verdienste uitgereikt doordat de club dit jaar zijn 100-jarig jubileum viert. De prijs werd uitgereikt door Ton Banas, voorzitter van de stichting Sport Support Oldenzaal

 

 

 

 

5 januari Nieuwjaarsreceptie

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

5 januari Geweldige opkomst Nieuwjaarsreceptie.

Zo'n 130 personen waren aanwezig tijdens de nieuwjaarsreceptie die in het teken van het honderd jarig jubileum stond. En als de nieuwjaarsreceptie een afspiegeling is van de komende activiteiten, dan wordt het een fantastisch jubileumjaar Eerst werd er een prachtige taart aangesneden.

Daarna verwelkomde voorzitter Ronald Wienk de aanwezigen en wenste iedereen een mooi jubileumjaar toe. 

Omdat Gerrit Eissink de afgelopen jaarvergadering verhinderd was, werd hij alsnog in het zonnetje gezet met zijn 40 jarig lidmaatschap.

Daarna droeg Ronald Wienk symbolisch de voorzitterhamer over aan de voorzitter van de jubileumcommissie, Pieter Dollekamp, die dit jaar de scepter zal zwaaien.

Pieter blikte vooruit op de komende activiteiten met o.a. de uitgifte van een jubileumboek. Hij droeg de microfoon over aan John de Jong, voorzitter van de commissie die het jubileumboek samenstelt.

Door middel van dia's liet John de leden de opzet van het jubileumboek zien. Toen hij bekendmaakte dat aan elke lid een gratis exemplaar zal worden uitgereikt, kreeg hij de handen van de toehoorders op elkaar. Hierna werd er een film, samengesteld door Michel lage Venterink, vertoond over 100  jaar VV Oldenzaal.

Hiermee werd het officiele gedeelte afgesloten en was het tijd voor muziek van Roelof, die de juiste stemming er in kreeg.

 

 

 

Voor meer foto's zie rubriek: foto-albums. (klik hier)

 

11 januari jeugdleiders gaan traditiegetrouw klootschieten.

Foto Freddy Mulder

 

7 februari Johan Hemme overleden

Johan Hemme is op 78-jarige leeftijd overleden.
Hij was sinds 30 september 2005 lid van onze vereniging.

Johan kwam dagelijks even in ons clubgebouw voor een praatje en even gezellig bij elkaar zitten.

We zullen Johan's aanwezigheid en markante persoonlijkheid missen.  

 

15 februari Vrijwilligers feestavond

Half zeven werd het stamppot buffet geopend door de voorzitter Ronald Wienk.

 

 Er werd volop gegeten van de boerenkool, stamppot wortelen en zuurkool met het nodige vlees. Onder het eten en met elkaar praten werd er met een schuin oog gekeken naar FC Twente - Vitesse. Luid applaus nadat FC Twente met 2-0 had gewonnen. Het was een gezellige en prima georganiseerde avond. 

26 februari   Wat hebben v.v.Oldenzaal en PFV Levski Sofie gemeen?

 

Vorige week was Bas Oosting voor zijn werk in Sofia Bulgarije. Daar heeft hij van de gelegenheid gebruik gemaakt om samen met collega André Kolk een bezoekje te brengen aan het evenals v.v. Oldenzaal 100 jarige PFC Levski Sofia. Beide clubs zijn op dezelfde datum opgericht: 24 mei 1914.

Na een taxirit door het drukke verkeer van Sofia kwam het stadion in zicht, op goed geluk stapten Bas en collega André het kantoor van Levski binnen waar ze een ontmoeting hadden met Gretien Slavov, hoofdredacteur van het clubblad van Levski. Hij vond het een mooi verhaal dat een voor hem onbekende amateurclub uit Nederland op dezelfde dag is opgericht als Levski. Na een shawl en vaantje te hebben overgedragen was er nog even tijd om het stadion te bekijken. Al met al een gedenkwaardig bezoek dat mogelijk nog een vervolg krijgt.

  

 

 

2 maart geen voetbal bij vv Oldenzaal wel vv Oldenzaal in de carnavalsoptocht.

Er was geen mooiere gelegeheid om voor zoveel publiek het 100 jarig bestaan van vv Oldenzaal onder aandacht te brengen dan door middel van de carnavalsoptocht. Hennie Pool kreeg van de organisatie geen startnummer honderd. Waarom niet ??. Het mocht de pret niet drukken. Het was prachtig weer, een prachtige optocht en Hennie met startnummer 104 liet er geen twijfel over bestaan dat vv Oldenzaal dit jaar haar jubileum viert.     

 

28 maart presentatie jubileumboek

Het jubileumboek : "VV Oldenzaal "

                               Een Eeuw Voetbalvermaak

is 28 maart 2014 gepresenteerd.

Het boek telt 176 pagina's, 320 kleurenfoto's en 126 zwart-wit foto's.  Boek alleen verkrijgbaar bij Ine en Hennie Pool, Erve Broenink 19 7577NA Oldenzaal. Prijs € 20,00 Vooraf een telefoontje 0541-511577 voorkomt teleurstelling als wij er niet zijn. Wilt u dat het boek wordt opgestuurd dan een mail naar P.Dollekamp@sko.nl  Het kosten bedragen dan € 27,95 inclusief verzendkosten.

Hoofdstukken geschreven door:

1. Seniorenelftallen ------- Sandra Pool.

2. Onstaansgeschiedenis--------- Gerard Lage Venterink.

3. Jeugd---------- Hennie Pool, interview Jolanda van Dieren door Sandra Pool en "Een paar goede stellen uit de A-jeugd" door Edo Hilgenberg.

4.Toernooien-------------Hennie Pool, interview Martin oude Nijhuis en Jan Frijters door Sandra Pool.

5. Sparta's Oorlogsjaren----------John de Jong

6.Vriendschap en Verbondenheid---------Hennie Pool, "clubbladen"-----John de Jong

7. Accommodatie----------Hennie Pool

8. Betaald voetbalperiode-------Hennie Pool, interview Eddy Vermeer door Sandra Pool.

9. Vrouwenvoetbal------------Sandra Pool

10. Clubhuis.........................Hennie Pool

11. Zaterdagvoetbal............Hennie Pool

12. Prominenten..................Hennie Pool, interview Sjaak Swart Petrik Kolbrink

Kroniek 1............................Gerard Lage Venterink

Kroniek 2 en 3...................Hennie Pool  

Foto's senioren- en jeugdelftallen en huidige besturen gemaakt door Freddy Mulder, archief en leden vv Oldenzaal.

Druk: Verhaag, Oldenzaal .  

 

Foto onder:

Burgemeester Theo Schouten (midden)en voorzitter van de Geldermanstichting Henk Hekman (rechts) onthulden samen met onze voorzitter Ronald het jubileumboek.

 

De makers van het jubileumboek vanaf links: John de John, Bert Groenman, Sandra Pool, Maarten Hofste, Jessie Heerink, Petrik Kolbrink, Hennie Pool en Gerard Lage Venterink.

Ga voor meer foto's, gemaakt door Hennie Postma, naar de rubriek fotoalbums. (klik hier)

2 april Schoolvoetbal bij vv Oldenzaal

Voetbalvereniging Oldenzaal houdt voor de derde achtereenvolgende keer het schoolvoetbaltoernooi. Vandaag komen de jongenselftallen in aktie en volgende week de meisjeselftallen.

foto's Freddy Mulder.

 

9 april schoolvoetbal bij vv Oldenzaal nu de meisjes

Ga voor meer foto's naar de rubriek foto-albums. (klik hier)

19 april paasactiviteiten jeugd.

 Fotocollage gemaakt door Fred Mulder

 

19 april Reünie 100 jaar VV Oldenzaal 1914-2014

Meer dan driehonderd leden en oud-leden kwamen vanaf 16.00 in het clubgebouw om met elkaar oude herinneringen op te halen. Het werd een feest herkenning.

Één van de bezoekers was Mevr. Betsie Kuitert-Velthuis, 83 jaar en woonachtig in Enschede. Ze bracht via een prachtige kaart onderstaande felicitatie over.  

Ga voor meer foto's (gemaakt door Fred Mulder) naar de rubriek foto-albums. (klik hier)

25 april Veteranen VV Oldenzaal tegen veteranen Quick'20 

Het vrijdagavond veteranenteam van vv Oldenzaal staande vanaf links: Bas Oosting, Ronald Wienk, Gerrit Roode, Frank Dijkers, Raymond Spel, Marco Kleefman,Hans Bussmann, Benno Morsink en Frank Moekotte. Voorste rij vanaf links: Peter Aagten, Tom Nordkamp,  Hans Oude Holtkamp, Hennie Pool, Willy Esschendal

Het elftal van Quick'20 staande vanaf links: Herman van Langen, Carlo Engbers, Huub Spit, Hans Loohuis, Henk Bruinink, Freddy Hampsink, Ried Rijssemus en André.

Voorste rij vanaf links: Bijen, Richard Achterbos, Gerard Tijdhof, André Feltkamp, keeper en Hans Segerink 

 Aanvoerder Henk Bruink (zwarte broek) van Quick'20 neemt het vaantje dat gemaakt is ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van VV Oldenzaal van  Hennie Pool in ontvangst.

Foto's van Jolanda van Dieren en Jan Teussink.

27 april Het tweede elftal biedt het bestuur een cadeau aan voor het honderdjarige bestaan

Het is een tableau met de namen van alle voorzitters gedurende de afgelopen honderd jaar.

3 april Ajax met de vier kampioensschalen bij vv Oldenzaal

Lanskampioen Ajax organiseerde de vier op een rij tour door Nederland en Oldenzaal is de enige plaats in Overijssel die de Amsterdammers aandeden. Bij vv Oldenzaal konden de fans met de vier kampioensschalen op de foto en mocht men een kijkje nemen in de spelersbus. Daarnaast waren er diverse andere Ajax-gerelateerde activiteiten.

Zowel jong als oud wilde met de kampioensschalen op de foto.

5 mei vv Oldenzaal gedegradeert naar de vierde klasse

Na een verblijf van vier seizoenen in de derde klasse is vv Oldenzaal gedegradeerd. Dat gebeurde op de één na laatste speeldag bij en tegen DSVD.

De selectie: Achterste rij vanaf links: George Atanga, Jelle Schiphorst, Roy Nijmeijer, Erwin Brouwer, Roy Kuipers, Niek Postma en verzorger Henk Kraster. Middelste rij vanaf links: Materialenman Frank Dijkers, elftalleider Benno Morsink, Jim Bussmann, Berry Leuwerink, trainer Peter de Vries, keepertrainer Ronald Rutten, Christiaan Scholten, elftalleider Marcel Brouwer, ass. scheidsrechter Hans Smits. Zittend vanaf links: Eren Kaynar, Tom Oude Nijhuis, Ties Mars, Milad Somi, Lars Venema, Mark Heskamp, Venancio Ramirez, Bjorn Vogel, Joost Klein Buursink en Bram Nijhuis. Niet op de foto: keeper Phil Gierveld die de laatste weken het doel verdedigde.

Ga voor de eindstand naar rubriek: Eindstanden 1916-heden.

11 mei Roy Nijmeijer gehuldigd voor 250ste wedstrijd

(Foto Freddy Mulder)

Voor aanvang van de laatste wedstrijd van het seizoen 2013-2014 werd Roy Nijmeijer gehuldigd in verband me zijn 250ste wedstrijd in het eerste elftal. Het was tevens zijn laatste competitiewedstrijd. Volgend seizoen speelt hij in een recreatief elftal. Roy sloot zijn carrière in stijl af door het benutten van een strafschap.

17 mei 35ste veteranentoernooi VV Oldenzaal

Aan het toernooi deden 17 teams mee. Er werd zeven tegen zeven gespeeld op een half speelveld. Het hoogtepunt is altijd de unieke prijsuitreiking door Ronald Boswinkel met muzikale ondersteuning van Roelof van Veen. De Jan Wekking wisselbeker en dus winnaar van het toernooi was voor Oldenzaal 1. 

Roy Kuipers met de Jan Wekking wisselbeker (Foto overgenomen van twitter.com/VVOldenzaal).

 

24 mei 2014 Voetbal Vereniging Oldenzaal 100 jaar

Hadden de heren Bernard en Willem Bruins, Willem Hartkamp, Herman Tukkers, Hendrik Hommen, Jules Kaptein, Albert en Chris-Jan Kip, Jans  Peters, B.Visscher en H.Wilberink ooit kunnen vermoeden dat de vereniging die zij op 24 mei 1914 hadden opgericht ook na honderd jaar nog volop in het midden van de Oldenzaalse samenleving zouden staan? Nu een eeuw later kunnen we de balans opmaken. VV Oldenzaal, een vereniging niet gebonden aan religie, huidskleur, nationaliteit of afkomst is een club voor iedereen. Dit komt uitstekend tot uiting door de titel van het jubileumboek: VV Oldenzaal: Vriendschap & Verbondenheid. Uiteraard kent iedere vereniging zijn hoogte- en diepte punten. Als enige voetbalclub in Oldenzaal zijn we nog altijd trots dat de club acht seizoenen betaald voetbal heeft gespeeld. Vv Oldenzaal speelde destijds in competitieverband tegen nu nog clubs die in het betaalde voetbal actief zijn zoals: Volendam, Heracles, Heerenveen, PEC/Zwolse Boys, Go Ahead, NEC en De Graafschap. Voor wedstrijden om de KNVB beker kwamen o.a. de eredivisionisten Sportclub Enschede en VVV naar 't Heuveltje. Legendarische voetballers zoals Abe Lenstra, Faas Wilkes, Helmut Rahn waren te bewonderen. Die tijd moeten we altijd blijven koesteren, maar vv Oldenzaal richt nu zijn pijlen op de toekomst. Net zo min dat de oprichters konden vermoeden dat we vandaag het eeuw feest zouden vieren weten wij niet hoe over een eeuw de wereld en vv Oldenzaal er zal uitzien. Wat we wel weten is dat de vv Oldenzaal voor duizenden mensen in de afgelopen honderd jaar veel heeft betekend. De feestlijkheden begonnen 's middag met een receptie voor genodigden. Jan Lempsink leidde de bijeenkomst. Namens der KNVB was de heer Brunnenkreeft aanwezig, die een jubileumvlag had meegenomen.

Burgemeester Theo Scholten overhandigde de voorzitter Ronald Wienk de gouden erepenning van de stad Oldenzaal met de bijbehorende oorkonde.

's avonds was er een grandioze feestavond voor de leden.

Voor meer foto's zie rubriek foto-albums  (klik hier)         

31 mei Jeugd Oldenzaal naar interland

Met de bus gingen de jeugdelftallen en begeleiders naar de interlandwedstrijd Nederland tegen Ghana, die gespeeld werd in de Rotterdamse Kuip. Nederland won deze oefenwedstrijd, die diende als voor bereiding op het wereldkampioenschap in Brazilië, met 1-0.  

 

31 mei VV Oldenzaal wint eigen lagere elftallen toernooi

Liefs achttien elftallen kwamen in aktie tijdens het door vv Oldenzaal georganiseerde lagere elftallen toernooi. Ze kwamen vanuit heel Nederland naar ons Sportpark, zoals Vv Nordea uit Tilburg, Reünie uit Borculo, VVW Werverhoof uit Medemblik, teams uit Aalsmeer en Hellevoetsluis, Jonge Kracht uit Huissen en de regionale verenigingen. Sommigen reeds een dag eerder (overnachting in tenten) dan het toernooi werd gespeeld.

Quick'20 won de halve finale door een overwinning op Wilhelminaschool en VV Oldenzaal ging naar de finale via een betere strafschoppen reeks dan Bennekom. De spannende finale werd met 1-0 gewonnen door vv Oldenzaal tegen Quick'20.

De winnaars VV Oldenzaal

Bennekom wist de derde plaats gemakelijk te halen door een glansrijke overwinning van 4-0 op Wilhelminaschool. De sportiviteitsbeker ging naar RKVV Stevo. Maar winnaar van de hele dag was de gezelligheid dat via foto's te zien is in rubriek "foto-albums.

Organisator van het eerste uur, Jan Frijters, stopte en kreeg een prachtige herinnering.

Om reeds in WK stemming te komen was er een optreden van een Braziliaanse groep.   

Meer foto's zie rubriek: Foto-albums  (klik hier)

7 juni HVV Hengelo wint het vrouwentoernooi van vv Oldenzaal.

Voor het eerst dit jaar werden er tropisch temperaturen gemeten. Toch streden dertien vrouwenteams fanatiek om de " gouden bh", de trofee voor de eerste plaats van het toernooi dat werd georganiseerd in het kader van het 100 jarig bestaan van vv Oldenzaal.

De poulewinnaars HVV Hengelo, Quick'20 2 en Quick'20 AllStars aangevuld met de beste nummer twee, Sp.Overdinkel 2 kwamen uit in de halve finale. Hvv Hengelo werd door een 2-1 overwinning op Sp.Overdinkel kampioen van het toernooi.

De winnaars HVV Hengelo.

De "oudjes" van Quick'20 waren te sterk voor Quick'20 2, en werden derde. Clemens Zwijnenberg, de nieuwe trainer van vv Oldenzaal, deed de prijsuitreiking. Na het eten was het feest. DJ René Prins bracht de aanwezigen met zijn reggae muziek in caribische sferen, passend bij zwoele avondtemperaturen.    

Meer foto's zie rubriek: Foto-albums.  (klik hier)

18 juni Cartoon in "De Glimlach"

21 juni JeugdWK Oldenzaal. VV Oldenzaal vierde eeuwfeest en trakteerde de jeugd op een WK.

De vv Oldenzaal hulde zich in Braziliaanse sferen. Er werd op drie locaties gespeeld. In de sloppenwijk van Sao Paulo werd gespeeld op asfalt, In Rio de Janeiro op zand aan het zonovergoten strand en in het luxe stadion van Brasilia op kunstgras.

Verder waren er veel randactiviteiten, muziek en attracties. Zoals de Fanshop van FC Twente, de voetbalschool Oldenzaal was aanwezig en kon men bij Franx Hairclub een WK-kapsel laten aanmeten. Van de mogelijkheid om te kunnen boogschieten of van een grote glijbaan af te gaan, werd gretig gebruikt gemaakt.  

Voor meer foto's zie rubriek foto-albums. (klik hier)

 

3 juli VV Oldenzaal speelt in speciaal jubileumshirt

Het eerste elftal speelt zondag 6 juli een jubileumwedstrijd tegen FC Twente in een uniek shirt aangeboden door het vijfde elftal. Op het shirt dat is gebaseerd op de betaald voetbalperiode kan worden geboden. Freddy Mulder maakte onderstaande foto.

Staande vanaf links: Clemens Zwijnenberg (trainer), Ronald Rutten (keeperstrainer), Bjorn Vogel, Jim Bussmann, Ties Mars, Mark Heskamp, Phil Gierveld, Roy Kuipers, Rob te Nijenhuis, Milad Somi, Berry Leuwerink, Henk Brandenbarg (Fysiotherapeut), Ronald Boswinkel (assistent scheidsrechter) en Henk Kraster (verzorger). Voorste rij vanaf links: Venancio Ramirez, Roy Nijmeijer, Harun Sahin, Joost Klein Buursink, Oguzhan Sahin, Eren Kaynar, Christiaan Scholten, Erwin Brouwer, George Atanga en Jelle Schipdam.

6 juli Samenzijn bij bistro "Puur" voor de wedstrijd VV Oldenzaal - FC Twente

Om 11.00 uur kwam de selectie, begeleiding en enkele vaste supporters bij bistro "Puur" voor een kop koffie en hartige hapjes bijeen. Tevens werd er afscheid genomen van Berry Leuwerink. 

Joost Klein Buursink overhandigt Berry Leuwerink een cadeau namens de spelersgroep.

Na meer dan duizend duels voor VV Oldenzaal 1 namen Venancio Ramirez, Roy Niemeijer en Roy Kuipers afscheid van de selectie en begeleiding. Vanmiddag spelen ze de laatste wedstrijd voor het eerste in de blauwwitte kleuren tegen FC Twente.

Van (vanaf links:) Roy Niemijer, Roy Kuipers en Venancio Ramirez is de emotie van de gezichten af te lezen.

Iedereen kreeg van de drie een blijvende herinnering: een sporthorloge in de blauw-witte kleuren.

 En natuurlijk werd er een groepsfoto gemaakt.

Voor meer foto's ga naar rubriek: Foto-albums. (klik hier)

 

En dan de wedstrijd

VVOldenzaal verloor van FC Twente met 1-14. Toch nog een doelpuntje voor VV Oldenzaal gemaakt door Rob te Nijenhuis. Na vijf minuten in de tweede helft, de stand was toen al 0-7, kregen Roy Kuipers, Venancio Ramirez en Roy Nijmeijer een publiekswissel. Drie clubiconen namen afscheid van het eerste elftal.

De hele wedstrijd was het druk voor het doel van VV Oldenzaal.   

De heer Munsterman, voorzitter van FC Twente, neemt het jubileumboek van VV Oldenzaal in ontvangst van Sandra Pool. 

Wie wil er nu geen handtekening van Luc Castaignos? 

Afscheidscadeau's voor vanaf links Roy Kuipers, Roy Nijmeijer en Venanzio Ramirez.'

Na afloop van de wedstrijd werden de speciale shirtjes door veilingmeester Ronald Boswinkel aan de man gebracht. Het komt allemaal ten goede van het jubileum.

Voor meer foto's ga naar rubriek: Foto-albums. (klik hier)

23 augustus Oldenzaal wint het eerste-elftallen-toernooi.

Ik het kader van het honderdjarig bestaan vv Oldenzaal had de club een eerste-elftallen-toernooi georganiseerd. Deelnemers aan het toernooi waren Quick'20 zaterdag, FC Berghuizen, ZVV De Esch, Enschedese Boys, Blauwwitters, Almelo, de voormalige profclub Haarlem en uiteraard vv Oldenzaal. Door een doelpunt van Rob te Nijenhuis wist vv Oldenzaal de finale te winnen van ZVV De Esch.

 

Een lachende voorzitter van de jubileumcommissie, Pieter Dollekamp,  kijkt toe hoe wedstrijdsecretaris Martin Oude Nijhuis de beker uitreikt aan aanvoerder Bram Nijhuis van vv Oldenzaal.

Voor meer foto's: ga naar rubriek foto-albums.   (klik hier)

23 augustus Rugbyclub Harlequins speelt het eerste toernooi op het veld van vv Oldenzaal.

Rugbyclub Harlequins heeft een nieuwe thuishaven. 'n Voetbalveld van vv Oldenzaal werd ingericht tot rugbyveld. Het eerste toernooi op het nieuwe veld van de Harlequins op de Thy was de strijd om de Twentecup met de Dragons (Hengelo), ERC'69 (Enschede), Big Bulls (Almelo) en dus de Harlequins. Winnaar erd Big Bulls. Een historische dag voor de Oldenzaalse vereniging.

 

 

6 september Henk Brilhuis in concert

 In het kader van 100 jaar VV Oldenzaal vond zaterdag 6 september een openlucht concert plaats op de velden van de club. De hoofdact van de avond was ons eigen lid Henk Brilhuis. Hij bracht diverse bekende liedjes ten gehore, variërend van De Dijk tot aan Queen, Elvis Presly en meezingers van André Hazes. Hij werd ondersteund door een live- band, met o.a.ons lid Tjari Zoontjes. Het concert was gratis toegankelijk voor iedereen.  

 

Foto's Sandra Pool

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 september Omroeper Dirk Muyen neemt na 45 jaar afscheid

In de rust van de eerste thuiswedstrijd van de competitie seizoen 2014-2015 van VV Oldenzaal werd afscheid genomen van omroeper Dirk Muyen. Hij hanteerde voor het laatst de microfoon om de opstellingen van de elftallen om te roepen. Na 45 jaar vond Dirk het welletjes. Als dank ontving hij uit handen van voorzitter Ronald Wienk een plaquette. (foto Freddy Mulder)

26 september Sportcafé bij VV Oldenzaal

De jubileumcommissie had wederom een fantastische avond georganiseerd. Het sportcafé. Onder professionele leiding van voetbalkenner, journalist, presentator en communicatie-expert Eddy van der Ley werd het een vermakelijke avond. Dit werd mede veroorzaakt door de smeuïge verhalen van topscheidsrechter Bas Nijhuis en oudvoetballer van o.a. FC Twente en Hannover'96 Arnold Bruggink. Met humoristische en indrukwekkende verhalen kreeg het publiek een inkijk in de wereld dat topvoetbal heet. In de pauze werd Tjerk Boonstra in het zonnetje gezet voor zijn inzet voor het spekken van de jubileumkas. Na de pauze was er ruimte voor vragen en een quiz sloot de geweldige avond af. Jubileumcommissie bedankt. 

 

 

 

 

(Foto: Sandra Pool)

 

7 oktober Jan Kolbrink overleden

Jan Kolbrink is op 66-jarige leeftijd overleden. Jan kwam uit een echt "Sparta" nest. Zijn vader voetbalde bij vv Oldenzaal en in de zestige - en zeventige jaren ook zijn broers Benno en Harry, die jarenlang in het eerste elftal speelde. Jan keepte destijds in het zesde elftal en werd met dit team op 2 april 1978 kampioen. Dit elftal was het eerste seniorenelftal dat kampioen werd op sportpark de Thy. Één seizoen later werd het elftal opnieuw kampioen. Ook was Jan enkele jaren jeugdleider. Jan's gezondheid was een bron van zorgen. Hij bedankte als lid. Dankzij een donornier kon Jan toch nog jaren volop genieten van het leven en op 18 maart 2006 werd hij weer lid van onze vereniging. Hij deed veel vrijwilligerswerk, maar was vooral bekend als degene die de tenue's van de elftallen waste. Na het afstoten van de donornier werd de kwaliteit van het leven steeds minder en was de ongelijke strijd niet te winnen. De vv Oldenzaal verliest een markant figuur.

Uit het archief een foto van de reünie op 23 oktober 2004. Jan luistert aandachtig naar Nico Postma en Gerrit Oosting.    

 

24 oktober slotfeest jubileumjaar

Wederom was het de jubileumcommissie gelukt om iets  "heel anders" in het clubgebouw te organiseren, n.l.:

De Bonkenbargkapel zorgde voor de nodige stemming. De leden,waarvan veel in Leder Hosen of Dirne Kleid, zaten, met grote bierpullen, aan lange tafels en zongen volop mee.

Met dit feest werd het jubileumjaar op een unieke manier afgesloten.

Enkele dames van ons dameselftal met de de Bonkenbargkapel op de foto. 

 (foto's Freddy Mulder en Sandra Pool)

We maken een diepe buiging en een groot compliment voor de jubileumcommissie, die het jubileumjaar tot een onvergetelijk jaar heeft gemaakt.

De jubileumcommissie bestaande uit:

Pieter Dollekamp, Ben Geerdink, Sandra Pool, Herman Nijkamp en John de Jong: bedankt.

 

 

 

21 november algemene ledenvergadering

Tijdens de algemene ledenvergadering kregen de jubilarissen, Albert Esschendal (25), Jan Brouwer (25) en René Weusthof (40) door voorzitter de jubileumspeld uitgereikt. Hieronder een foto van Albert Esschendal en Jan Brouwer.  

 

Tevens werden er drie leden benoemd tot "Lid van Verdienste". Dat waren: Roy Kuipers, Sjaak Heinink en Ronald Boswinkel. In die volgorde hieronder op de foto. 

 

 

Aan het einde van de vergadering werd Ronald Wienk, onder applaus van alle aanwezigen, benoemd tot Erelid. Hij stopt na tien jaar als voorzitter van VV Oldenzaal. Zijn taken worden voorlopig overgenomen door Bas Oosting en Sander Enbers, die samen het dagelijks bestuur vormen.

 

   

 

Bas Oosting spelt Ronald Wienk de erelidpeld op

 

29 november Najaarskampioenen bij VV Oldenzaal.

Zowel B1 als C1 mogen zich najaarskampioen noemen.

vvo-B1kampioen-1.jpg

Het B1 elftal.

 

vvo-C1kampioen.jpg

 

Vreugde bij het C1 elftal.