2005

9 januari  Nieuwjaarsreceptie.

 Voorzitter Ronald Wienk verwelkomde de aanwezige leden op de traditionele nieuwjaarsreceptie. Hij keek nog een keer terug op een fantastisch afgelopen jubileumjaar. Tevens maakte hij bekend dat voor het seizoen 2005/2006 een voor ons geen onbekende trainer de eerste selectie van oefenstof zal voorzien. Dat is Jan Megelink. Door goede ervaringen in het verleden met Jan Megelink kwamen de spelersselectie en het prestatiebestuur tot dit besluit.

 

  

18 februari Dartstoernooi 

 Voor de derde keer organiseerde supportersvereniging “ de Spartaan” een dartstoernooi. Na veel spannende partijen kon om half één de finale beginnen. De finalisten waren dit jaar Rogier Halink en Martin Oude Nijhuis. Martin wist de finale te winnen met 5-2

25 maart Karaoke-avond                                                           

Zestig personen bezochten de karaoke-avond. Nadat iedereen de nodige drankjes had genuttigd werd men wat spontaner in het aanmelden voor een karaoke-act en zong iedereen luidskeel met elkaar mee.

Mei E3 kampioen

In de voorjaarsreeks van de E-groep is ons E-3 kampioen geworden. De kampioenen zijn allen gehuldigd en hebben een medaille gekregen.

11 mei Henk Nijkamp overleden

 De voetbalvereniging reageerde geschokt op het plotseling overlijden van oud-eerste elftalspeler en elftalleider Henk Nijkamp. Mister Oldenzaal, zoals Henk wel werd genoemd, was de laatste dagen erg druk geweest om alles te regelen voor het pinksterweekend. Bij winst tegen Emos en gelijkspel of verlies van concurrent SV De Lutte zou Oldenzaal pinstermaandag kampioen kunnen worden. In verband met het overlijden van Henk verschoof de KNVB alle wedstrijden in 4A naar donderdag 19 mei. Henk Nijkamp werd 58 jaar. Sinds 1 juni 1966 was Henk lid van onze vereniging. Hij maakte in het eerste elftal van Oldenzaal met name furore op Het Heuveltje. De voetbaltempel met de prachtige houten tribune waar hij meespeelde en waar derby´s soms duizenden toechouwers trokken.Voor de markante Spartaan was het kampioenschap in 1970 en de wedstrijd tegen Ajax met Leo Horn als scheidsrechter de hoogtepunten.Op 31 mei 1995 stopte hij na 10 jaar als elftalbegeleider van het eerste. Maar in 1989 kon hij niet laten om weer elftalleider te worden en of het zo moest zijn werd hij dat seizoen op 6 mei 1990 met vv Oldenzaal kampioen van de vierde klasse A. Elf dagen na zijn overlijden werd vv Oldenzaal opnieuw kampioen. Helaas mocht Henk dit niet meemaken.  

 

19 mei Emos – Oldenzaal 2-0

Koplopers vv Oldenzaal en SV De Lutte wonnen hun uitwedstrijden tegen respectievelijk Emos (0-2) en DSVD (1-3)  en speelden zondag 22 mei op het hoofdveld van DOS in Denekamp om de titel. De Oldenzalers herdachten hun overleden elftalleider Henk Nijkamp op gepaste wijze met een fraai spandoek en een ingetogen bloemenhulde bij de stoel van Henk, die als vanouds naast de dug out stond

22 mei Oldenzaal wint in de beslissingswedstrijd met 2-1 van SV de Lutte en promoveert  naar de derde klasse.

 Na een emotionele week, in verband met het overlijden van elftalleider Henk Nijkamp, wist de ploeg van Carel Peperkamp nog een keer alles te geven. In de beslissingswedstrijd was Oldenzaal de sterkere ploeg. Toch was het De Lutte dat na een half uur tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam via een kopbal van Sander Bosch. In het tweede bedrijf werd de druk steeds groter op het doel van De Lutte. Na een dik kwartier kwam Oldenzaal verdiend langzij.

Na een voorzet van Robbert van den Broek kon Pascal Oortman de bal achter doelman Michel Kok schieten. Twee minuten voor tijd werd het duel definitief beslist. Roy Kuipers mocht van twintig meter aanleggen en zorgde voor een orkaan van vreugde.

  

Een foto impressie 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Matchwinner: Roy Kuipers                                 

Trainer Carel Pepekamp staat de pers te woord.

Voor meer foto's ga naar Fotoalbums (klik hier)

De eindstand:                      Open huis:

Oldenzaal       22 – 46

De Lutte         22 -  46                                 

Hengelo          22 -  43   

TVV                 22 - 38

RSC                 22 - 33   

Emos               22 - 29

 DSVD             22 - 27

AJC´96           22 - 25

Elermark         22 - 25

Vosta             22 – 21

KOSC              22 – 19 

Barbaros        22 - 19

 

 

 

 

 

Voor meer foto's ga naar fotoalbums (klik hier)

  

 

21 mei Veteranentoernooi VV Oldenzaal

Het 26ste veteranentoernooi van vv Oldenzaal werd tijdens uitstekende weersomstandigheden gespeeld. Met negen teams, waaronder twee van onze eigen vereniging, was de deelname teleurstellend. Het toernooi won vv Oldenzaal B. Ronald Boswinkel overhandigde de gigantische wisselbokaal aan onze eigen voorzitter, Ronald Wienk, de aanvoerder van Oldenzaal B. Na de prijsuitreiking kon de boerenkapel “Chaos” aan de zaalintrede beginnen. De sterk verjongde veteranencommissie kon terug zien op zeer geslaagd toernooi, waar gezelligheid voor op stond.

 5 juni schijtjerijk 

 Het vijfde elftal organiseerde “ schijtjerijk” , waarvan de opbrengst voor de jeugdafdeling was. Het hoofdveld was opgedeeld in vakken. Deze vakken waren te koop. De eigenaar van het vak waarin de koe zijn koeienvlaai deponeerde won € 500,- Winnaar werd Dennis Ikink en uiteraard de jeugd.  

24 juni vrijwilligersfeest

 Na een korte wandeling had men de mogelijkheid om kleiduiven uit de lucht te schieten. XXL zorgde voor de muzikale omlijsting.

16 juni Veteranen Oldenzaal weer op bezoek in Uffeln

 Staande v.l.n.r. Willy Esschendal, Rogier Halink, Remco Sciarone, Erwin te Nijenhuis, Tom Kamphuis.

 Voorste rij v.l.n.r. Eric Willemsen. Sjakie Smits, Karel Schoenmaker, Benno Morsink, Frank Dijkers en  Dennis Ikink

22 juli Oldenzaal oefende tegen profs Excelsior

 De jaarlijkse wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam werd zoals te verwachten, verloren. De spelers van trainer Jan Megelink speelden een uitstekende wedstrijd. Pas na een half uur wisten de profs uit Kralingen te scoren.

De schade bleef uiteindelijk beperkt tot 0-4

 

 

 11 september Roy Kuipers 400 maal in het eerste van vv Oldenzaal

 Voor aanvang van de wedstrijd tegen NEO werd Roy voor dit bijzondere jubileum even in het zonnetje gezet. De 33-jarige Oldenzaler speelt al sinds 1989 in het eerste van vv Oldenzaal.

Hij maakte zijn debuut als 17-jarige, een invalbeurt tegen de Tubanters. Dat was tijdens het seizoen 1989-1990.  Oldenzaal werd toen kampioen in de vierde klasse. Voor Roy volgden nog twee kampioenschappen, maar ook twee degradaties. Dit jaar maakte hij in de beslissingswedstrijd tegen de Lutte de winnende goal uit een vrije trap, zijn specialiteit.      

10 oktober algemene ledenvergadering

 Op de helaas slecht bezochte vergadering maakte voorzitter Ronald Wienk trots bekend dat we de 400 leden inmiddels gepasseerd zijn.

Een nieuw fenomeen is in het leven geroepen: Parkwacht. Jan Wekking, Tjerk Boonstra, Hennie Koopman, Henk Droogendijk en Tonnie Oude Nijhuis nemen deze taak op zich.

In verband met hun 25-jarigelidmaatschap worden gehuldigd: Gerard Sessink en Sander van Assen. Hennie Koopman werd gehuldigd i.v.m. 50-jarig lidmaatschap. Gerard Velthuis en Marco Kleefman (beide afwezig) zullen in een later stadium alsnog worden gehuldigd met hun resp. 40- en 25-jarig lidmaatschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Links Gerard Sessink 25 jaar lid en rechts Hennie Koopman 50 jaar lid

24 oktober Jan Esschendal overleden

 Jan is op 74-jarige leeftijd overleden. Van deze 74 jaar is hij 58 jaren lid van onze vereniging geweest. Jan heeft tal van functies bekleed. Hij is 14 jaar jeugdleider geweest, lid van de lagere elftallencommissie, vijf jaar leider van het 6e elftal en tot 1974 clubscheidsrechter.

Als leider van het 6e elftal werd hij in 1982 kampioen.

Elk lid van de vv Oldenzaal kende Jan, samen met zijn vrouw Annie,  als harde werkers achter de bar in ons clubgebouw. Voor al zijn verdiensten werd Jan benoemd als erelid. 

Bij de ledenvergaderingen zat Jan achter het tafeltje om de leden te ontvangen, het gastenboek te laten tekenen en voorzien van consumptiebonnen

 

11 november Schlagerparade

 Het dameselftal organiseerde een Duitse avond. Een foto-overzicht

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb