2010

 3 januari Nieuwjaarsreceptie

Voorzitter Ronald Wienk prees de leden, die ondanks de sneeuw toch de moeite hadden genomen om elkaar een voorspoedig en sportief 2010 toe te wensen.

Hij deelde mee dat het contract met de huidige trainer Haico Groener voor het seizoen 2010-2011 verlengd is.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie kwam hoogheid  Patrick Smellink, speler   van het zesde elftal, als vorst van de Glasbloazers met zijn gevolg binnen. Er werden onderscheidingen uitgereikt aan voorzitter Ronald Wienk en penningmeester Bas Oosting. 

16 januari 2010 Jeugdafdeling gaat traditiegetrouw klootschieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De jeugdleiders en het jeugdbestuur lieten zich niet afschrikken door sneeuw of kou en gingen ook dit jaar weer klootschieten tijdens de winterstop. Het leverde bovenstaande winterse kiekjes op.

 

29 januari  Spartaan organiseerde het jaarlijkse darttoernooi

Foto links: de halve finalisten staan klaar voor de spannende wedstrijd.

V.l.n.r. Rogier Halink, Jan Frijters, Robert Polman en Chris Postma.

Foto links onder: Robert Polman en Chris Postma zijn de finalisten.

 

Foto hieronder:

Winnaaar darttoernooi 2010: Chris Postma ontvangt de beker.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 mei 2010 Roy Kuipers 500 wedstrijden in het eerste van VV Oldenzaal.

Roy, op 26 mei wordt hij 38, debuteerde op 29 januari 1989 in het eerste van Oldenzaal tegen Phenix. In 1990 beleefde Roy zijn hoogtepunt bij de jeugd. Roy speelde zaterdags bij de A1 en zondag´s bij de hoofdmacht. Onder leiding van Hermann Frijters werd A1 in 1990 overtuigend kampioen. Roy miste echter de kampioenswedstrijd omdat het eerste elftal in een titelstrijd verwikkelt was en ze Roy nodig hadden. En terecht, want nadat Roy de bal na een verre inworp verlengd had, kopte in de 33ste minuut PJ speler Edwin Zwijnenberg op ongelukkige wijze langs zijn eigen doelman. Oldenzaal won met 1-0 van PJ en werd op de laatste speeldag kampioen van de 4e klasse A. Ook in 2001 en 2005, met Roy als matchwinnerin een beslissingswedstrijd tegen SV de Lutte, werd hij kampioen. Roy had volgens kenners de voetbalkwaliteiten en de mogelijkheden om op een hoger niveau te spelen, maar bleef VV Oldenzaal trouw, hetgeen binnen de club alom wordt gewaardeerd. 

Een foto-overzicht van de huldiging

 Roy met zoon Mart aan het einde van de erehaag

 Roy met zoon Mart aan het einde van de erehaag                                                                                 

Felicitaties van zijn terecht trotse ouders

Een blijvende herinnering

Als blijk van waardering een bord langs het hoofdveld.

9 mei Oldenzaal kampioen van de 4e klasse A.

Op de laatste speeldag van het seizoen kon er nog van alles gebeuren. 

DSVD staat bovenaan met één punt meer dan VV Oldenzaal. DSVD moet naar en tegen Hengelo, die nog één punt nodig heeft voor een periodetitel. Oldenzaal moet naar en tegen VV Bentelo, die als hekkensluiter twee punten achter staat op LSV. 

VV Oldenzaal wint met 4-1 en DSVD verliest met 2-0 Gevolg:  VV Oldenzaal kampioen, DSVD, TVV en Hengelo nacompetitie voor promotie, Bentelo gedegradeerd en LSV nacompetitie voor klassebehoud.

Voor meer foto's ga naar fotoalbums (klik hier)

Eindstand:                               

Oldenzaal       22-50

DSVD            22-48

TVV               22-47 

Hengelo         22-41

Rood Zwart   22-36

Vosta             22-33  

UD W.           22-29

Losser           22-25

Ensch.Boys   22-22  

BWO             22-15

LSV               22-11

Bentelo           22- 9                     

                                                  Roy Kuipers brengt de stand door een goed benutte strafschop op 0-2

 

En dat ze kampioen zijn willen ze laten weten.

 

In polonaise naar het clubgebouw.

Op de tafel.

Felicitaties van de wethouders: Yuri Liebrand, Henk Winkelman en Frits Rorink.

 

Voor meer foto's ga naar fotoalbums (klik hier) 

15 mei Bekerfinale F1

Met een grote bus vertrokken de spelers van F1 met begeleiding, ouders en supporters, naar Enschede waar op het veld van Sportclub Enschede de bekerfinale werd gespeeld tegen Quick`20 F9. De spannende wedstrijd, die onder leiding stond van topscheidsrechter Eric Braamhaar werd met 1-0 gewonnen door Quick`20 F9. De teleurstelling was snel verdwenen nadat de spelers een geweldige beker en een persoonlijke medaille van de KNVB in ontvangst mochten nemen. Jongens gefeliciteerd.

Op de foto: achterste rij  Colin ten Voorde, Aurin Mulder, Bas Ankoné, Milan Hoffmann(keeper), Kevin Hoffmann       Voorste rij: Kenley Kraak, Sam van Laar, Enrico Lemke en Luc Nieuwenhuis

15 mei : D1 speelt tegen Sportclub Zofingen uit Zwitserland.

Sportclub Zofingen uit Zwitserland was op bezoek bij VV Oldenzaal. Ze speelde een vriendschappelijk wedstrijd tegen D1

Hieronder een foto van beide teams:

 

19 mei VV Oldenzaal 8 kampioen.

Op de een na laatste wedstrijd van de competitie is Oldenzaal 8 kampioen geworden. De Lutte werd thuis met 6-1 verslagen.

 

Het feest kan beginnen.                                                           

Een dolgelukkige leider: Jan van Dijk.

21 mei: jeugd met begeleiding lopen de Avond Vierdaagse Oldenzaal.

Het wordt zo langzamerhand een mooie traditie; jeugd en begeleiding na de laatste etappe van de Avond Vierdaagse Oldenzaal op de stoepen van het "Oude stadhuis".

22 mei OZC 2 wint veteranentoernooi

OZC 2 uit Ommen won het jaarlijkseveteranentoernooi. Het team was in de finale te sterk voor SVV uit Schoonebeek. Ueffeln (Duitsland), die voor de 31ste keer aan het toernooi deelnam, behaalde de derde plaats door een overwinning op OZC 1. De sportiviteitsbeker ging naar DETO. Maar het voornaamste van het toernooi was dat het bijzonder sportief verliep en dat het na afloop zeer gezelligheid was. Dit was mede te danken aan Roelof van Veen, die voor de muziek zorgde en Ronald Boswinkel die op zijn geheel eigen wijze de prijsuitreiking deed. De organisatoren Jan Frijters en Eric Zoontjes, ondersteund door het wedstrijdsecreariaat, kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Hieronder een foto-overzicht.  

Het wedstrijdsecretariaat                                                         Drukte op het terras

 Een spelmoment                                    De Jan Wekking wisselbokaal voor OZC 2

 

De handjes de lucht in.                                                       Tijd voor de polonaise.

25 mei: "T Heuveltje "

Bij de huidige ingang van de Emmastraat onthulden vier ereleden van de VV Oldenzaal samen met de wethouder van Sportzaken het straatnaambordje "Het Heuveltje". De vv Oldenzaal speelde haar wedstrijden daar op het hoofdveld van 1922 tot 1976. Voor vv Oldenzaal en veel Oldenzalers is ´t Heuveltje een historische plek. Wedstrijden met duizenden toeschouwers langs de lijn, waarvan een deel op de klassieke tribune. Er werd betaald voetbal gespeeld van 1955 tot 1963. In 1939 speelde Feyenoord er een jubileumwedstrijd tegen Sportclub Enschede en 1971 speelde VV Oldenzaal tegen het legendarische elftal van Ajax met de vedetten: Johan Cruijff, Johan Neeskens, Piet Keizer en Arie Haan. Zo´n plek mag niet worden vergeten.

     

De vier ereleden, v.l.n.r.Hennie Pool, Huub Velthuis, Johan Weierink, Henk Leuwerink en wethouder van Sportzaken, Yuri Liebrand onthullen het straatnaambordje " Het Heuveltje".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Semper Crescendo speelde toepasselijk " Koning Voetbalmars"                 Het naambordje "Het Heuveltje"

 

28 mei Erewedstrijd voor Roy Kuipers

Roy Kuipers, die onlangs werd gehuldigd vanwege zijn 500ste wedstrijd in het eerste staat in het middelpunt van de belangstelling van de erewedstrijd VV Oldenzaal Prominenten tegen het Regioteam All Stars. Het Regioteam bestaat uit spelers waar tegen Roy gedurende de voorbije 22 seizoenen gespeelde. Het Prominente team bestaat uit kampioenen van 1990,2001 en 2004, spelers met 250 wedstrijden voor de vv Oldenzaal en spelers die de voetballoopbaan van Roy doorkruizen. De All Stars wonnen de wedstrijd met 6-5. Het laatste doelpunt scoorde door Roy uit een strafschop. 

 Een foto-overzicht:

        

Prominenten en All Stars vormen een erehaag voor Roy                                                                       

29 mei Het Bar Gezellig voetbaltoernooi

Vv Oldenzaal 3 organiseerde voor de eerste keer een voetbaltoernooi voor elftallen uitkomende in de 4e, 5e, of 6e reserve klasse.De deelnemende elftallen hieronder op de foto en de beker voor de toernooiwinnaars.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 juni Spartadag 2010

Traditiegetrouw was het weer een gezellige en spannende Spartadag. Dit keer hadden de elftallen de namen van de WK deelnemers, zoals Brazilië, Argentinië, Spanje, Duitsland en uiteraard Nederland.

 

 

 

 

11 juni Kampioensreceptie vv Oldenzaal

 

Een van de vele felicitatie´s:

Na een valse start, door de eerste wedstrijd te verliezen met 4-3 van Enschedese Boys ( Jan had alweer grote praatjes), kwam er een reeks van zes gewonnen wedstrijden en was VV Oldenzaal koploper met evenveel punten als Vosta, die echter één wedstrijd meer had gespeeld. De directe confrontatie bleef onbeslist, welke gevolgd werden door drie overwinningen en na twaalf wedstrijden stonden “wij” bovenaan. Er volgde nu een matige periode. Van de volgende vijf wedstrijden, eindigt er vier in een gelijk spel. De koppositie was inmiddels overgenomen door DSVD en tot overmaat van ramp verloren we thuis ook nog eens van die club, die na 19 wedstrijden daardoor 3 punten “los” stond

DSVD speelde hierna gelijk tegen Bentelo, die toen laatste stond. DSVD behield echter tot de laatste wedstrijd dat ene punt voorprong.

De laatste wedstrijd verloor DSVD en VV Oldenzaal won en was kampioen.

Jongens, wat hebben jullie er een spannende competitie van gemaakt met een krankzinnig slot. Uitzinnige taferelen konden niet uitblijven. Het was een fantastisch seizoen.

Trainer Haico, overige begeleiding en spelers van harte gefeliciteerd met het kampioenschap van de 4e Klasse A, en succes in de 3de .  

 

19 en 26 juni Jeugd WK bij de VV Oldenzaal een groot succes

Zaterdag 19 juni stond volledig in het teken van de wedstrijd Nederland - Japan. Naast het voetballen was er een sumo-worsteltoernooi, een reuzemikadospel en nog veel meer Japans volksvermaak. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de klok mee: Nederland-Brazilië, WK-vlaggen, sumo-worstelen en Portuga l- Italië

Zaterdag 26 juni werd nog spectaculairder. Naast het voetbalspectakel met de beslissende poulefase en de aansluitende finalerondes, had VV Oldenzaal de hulp in geroepen van de Oldenzaalse Wielerclub. Zoals bekend begint de Tour de Frans op zaterdag 4 juli in Rotterdam. Bij de Vv Oldenzaal werd als voorproefje hierop een "proloog" verreden. Ook was er muziekale ondersteuning van en speelmogelijkheden voor de alle kleinsten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de klok mee: De kapel bestaande uit leden van de vv Oldenzaal. Voetbal: je kunt niet vroeg genoeg beginnen, Harm van Straten van OWC helpt een komend proloogtalent in het zadel, een springkussen voor de kleinsten.

Maar het ging natuurlijk vooral om de prijzen.De wereldbekers en Fairplaycup werden uitgereikt door topscheidsrechter Björn Kuipers en wethouder van Sportzaken Yuri Liebrand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de klok mee: Björn Kuipers en Yuri Liebrand met de uit te reiken bekers, Portugal won de WK beker, maar er waren ook bekers voor Argentinië en Brazilië.

 

31 augustus Excelsior`31  2 bekert verder.

VV Oldenzaal derde in de poulewedstrijden:

Oldenzaal - De Zweef                       1-1

Excelsior´31 2 - Oldenzaal                6-2

DVO´71 - Oldenzaal                          2-3

Eindstand

1 Excelsior´31 2              3-9

2 De Zweef                      3-4

3 Oldenzaal                     3-4

4 DVO´71                        3-0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twee spelmomenten uit de bekerwedstrijd Excelsior´31 2 tegen VV Oldenzaal 

 

 

5 september: VV Oldenzaal start het seizoen 2010-2011 in de derde klasse met een nieuw shirt en een 3-1 overwinning op WVV´34 

(Foto Freddy Mulder)

Staand v.l.n.r. Hans Smits (grensrechter) Haico Groener (trainer) Frank Dijkers (Materiaalverzorger) Björn Vogel, Kevin de Boer, Marten Hofstede, Niek Bosman, Roy Kuipers, Erwin Brouwer, René Suelman, Henk Kraster (verzorger) en Marcel Brouwer (elftalleider)

Zittend: Venancio Ramirez, Mustafa Karaduman, Resit Sahin, Roy Nijmeijer, Luuk Venema, Mark Heskamp, Chris Scholten, Michel Sciaronne, Tim oude Nijhuis en Oguzhan Sahin.

En het eerste elftal in nieuwe trainingspakken:

   ( Foto  Freddy Mulder)

15 oktober Vrijwilligersfeest altijd gezellig.

                foto´s Freddy Mulder

19 november Algemene ledenvergadering

Voorzitter Ronald Wienk heette 70 belangstellenden welkom voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering.

 

 

 

 

 

 

 

Gerben Groener (middelste foto helemaal links) , voorzitter algemene zaken en Jos Ankoné (middelste foto krijgt bloemen), voorzitter prestatieafdeling stoppen. Het bestuur verwacht dat ze binnenkort de ontstaande vacatures kunnen invullen.

Op de foto de jubilarissen: 

Staand v.l.n.r.: Gerrit Hoffmann (40 jaar lid), Marcel van Erven (25 jaar lid), Rudy Verboom (40 jaar lid) Petrik Kolbrink en Frank Klievik (beiden 25 jaar lid)  Voorste rij v.l.n.r.; Henk Kraster (40 jaar lid) Martijn Pool en Maurice Teussink (beiden 25 jaar lid).

Remco Sciarone 25 jaar lid krijgt de speld van de voorzitter (zie foto rechts boven deze foto).

De jubilarissen die niet op de foto staan zijn: Ben Hogeling, Mark de Ruiter (beiden 25 jaar lid) Henk Leuwerink (40 jaar lid) en Herman Stuvenfolt (50 jaar lid)

Voor meer foto's ga naar Fotoalbums (klik hier)

 

26 november Sinterklaas en zijn Pieten bij VV Oldenzaal

 

 

 

 

 

 

 

 

foto´s van Freddy Mulder

26 november Pubquiz

In een goed gevuld clubgebouw werd voor de eerste keer een Pubquiz gehouden. In groepjes van maximaal zes personen moesten antwoorden worden gevonden op vragen over: historie van onze eigen voetbalclub, algemene kennis, muziekfragmenten. Acht teams streden om de eerste plek. Het team Dijkers won deze eerste pubquiz. Frank werd bijgestaan door Rogier, Dennis, Bjorn, Yk en Martijn. Voor de groep met de minste punten was er nog de poedelprijs. Die ging naar, en de naam zegt al voldoende. " De kneuzen"

Na alle hersenskrakers was er tijd voor ontspanning met een hapje en een drankje. De organisatie was in handen van SV De Spartaan en spelers van het dameselftal. Zij kunnen terug zien op een zeer geslaagde avond. 

18 december VV Oldenzaal zaaltoernooi voor B junioren

Omdat het sterrenbeeldentoernooi dit jaar niet doorging, greep de jeugdafdeling de gelegenheid aan om een VVO Zaaltoernooi voor B junioren te organiseren. De Kolk was immers toch al besproken. Deelnemende verenigingen waren BSC Unisson, Sportclub Enschede, UDI, Vorwârts Epe en Oldenzaal. (Foto Freddy Mulder)

Het Duitse Vorwârts Epe won het zeer geslaagd en spannend toernooi.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb