2012

8 januari nieuwjaarsloop en nieuwjaarsbijeenkomst.

Het programma:

10.30 wedstrijd A1 tegen Oldenzaal 8

11.45 Nieuwjaarsloop F t.e.m. de C jeugd

                 Spanning voor de start en lopen maar.

13.00  receptie, elkaar de hand schudden.

13.30 live optreden en muziek.

25 februari Tribute to Erik Zoontjes

 

Zaterdag 25 februari kwamen 150 leden naar het clubhuis om te luisteren naar de band Urentic met de zoon van Erik in de gelederen en in samenwerking met Henk Brilhuis. Het werd een fantastisch optreden. Een mooi initiatief om verenigingsman Erik Zoontjes te eren en stil te staan bij de mensen die niet meer onder ons zijn en veel voor de voetbalvereniging Oldenzaal hebben betekend. 

Erik een geweldige clubman, stond voor gezelligheid binnen onze vereniging. De avond was dan ook vooral bedoeld voor een gezellig samenzijn .

 27 februari Gerard Velthuis overleden.

Als je vader jarenlang voorzitter is van ’n voetbalvereniging worden de zonen meestal ook lid van die club. Zo ging het ook in huize Velthuis. Één van die zonen was echter zeer getalenteerd en benutte VV Oldenzaal als opstap naar de hoogste afdeling van het betaalde voetbal. Op 11 september 1955 speelde VV Oldenzaal de eerste competitiewedstrijd in het betaalde voetbal en één van de basisspelers was Gerard Velthuis. Dat bleef hij tot hij op 21 september 1959 op 24 jarige leeftijd een contract tekende bij de eredivisionist Elinkwijk uit Utrecht.Gerard Velthuis nam de plaats over van Reinier Kreyermaat, die naar het grote Feyenoord vertrok.  

                                                                                                      

                                                                                                                                                                                                                                                 Bij Elinkwijk van Tim van de Laan, voormalig oefenmeester van Oldenzaal, trainer. Hij kende dus de kwaliteiten van Gerard. Gerard had inzicht, een goede trap in beide benen en een prachtige techniek. Volgens een interview in VI met zijn teamgenoten Henny Koopman en Peter Hoomans was hij de beste voetballer die ooit bij Oldenzaal heeft gespeeld. Later speelde Gerard Velthuis nog eredivisievoetbal bij Go Ahead. Via Enschedese Boys werd hij op 1 augustus 1965 weer lid van VV Oldenzaal, waarvoor hij nog enkele wedstrijden voetbalde, maar zich meer verdienstelijk maakte voor de jeugdafdeling. Gerard is 77 jaar geworden.   (op de foto Gerard voorste  rij, tweede van rechts)     

 De heer D.Krabbendam (staand) van vv Oldenzaal kijkt over de schouder mee van de tekende Gerard Velthuis.

Gerard Velthuis tekent een contract voor eredivisionist Elinkwijk.

  

6 mei 2012 VV Oldenzaal handhaaft zich in de derde klasse

Het bleef tot de laatste competitiewedstrijd spannend. Wie gaat naar de 4de klasse, wie gaat de nacompetitie in en wie wordt kampioen. Vv Oldenzaal won de de laatste wedstrijd met 4-1 van Twenthe Goor en omdat Eilermark uit met 3-2 verloor van DSVD kwam VV oldenzaal één punt voor op Eilermark en dat betekende de negende plek in de eindklassering. Avanti Wilskracht en Hector degraderen en Eilermark kan zich opmaken voor de nacompetitie. DOS'19 maakte geen fout door met 2-4 te winnen van en bij KOSC en werd kampioen.

De eindstand seizoen 2011-2012

DOS'19                 22 - 44

Vogido                   22- 42   

De Tubanters        22- 42   

KOSC                    22 - 37       

WVV'34                 22 - 32  

DSVD                    22 - 32 

Twenthe                22 - 28 

Hengelo                22 - 27  

Oldenzaal             22 - 27                                               Spelmoment DOS'19 - VV Oldenzaal

Eilermark              22 - 26   

Hector                  22 - 23 

Avanti W.              22 -16         

 

9 mei 2012 Vv Oldenzaal wint de loterij van de Vrienden Cup en speelt 4 juli tegen Ajax

De Vriendencup is een initiatief van Ajax en de Vriendenloterij. Bij de trekking in Hengelo, waaraan nog vijf andere clubs meededen, kwam vv Oldenzaal als gelukkige uit de bus. Landskampioen Ajax speelt daarom woensdag 4 juli tegen VV Oldenzaal. De ploeg van trainer Frank de Boer verblijf als voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Lutte.

Dit wordt de tweede keer dat Vv Oldenzaal tegen Ajax speelt, Op 20 juli 1971 was de Europa Cup 1 winnaar, met o.a. Johan Cruyff, Johan Neeskens, Piet Keizer, Arie Haan, Arnold Muhren, Horst Blankenburg te gast op 't Heuveltje. Een deel van de opbrengst ging toen naar de Stichting dagverblijven voor gehandicapte kinderen. Oldenzaal verloor met 1-8.

 

19 mei Oldenzaal E1 wint de beker.

Na twee keer eerder in de finale te hebben gestaan, beide keren werd verloren, lukte het Oldenzaal E1 vandaag wel om de beker te pakken. LSV E2 werd op het veld van DOS'19 met 2-1 verslagen. Het was een spannende wedstrijd en lang leek het erop dat strafschoppen de beslissing zouden moeten brengen, totdat vlak voor tijd Oldenzaal E1 nog wist te scoren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

19 mei Veteranentoernooi

Het veteranentoernooi van VV Oldenzaal staat garant voor mooi weer. De afgelopen weken was het pet met het weer totdat de veteranen hun tassen inpakten om deel te nemen aan het VVO toernooi. De Duitse vrienden uit Ueffel wisten beslag te leggen op eerste plaats door Phenix twee met 2-0 te verslaan. Er deden twaalf team mee die na afloop voor de nodige gezelligheid zorgden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 mei Dames VV Oldenzaal voor de eerste keer kampioen

Door een 1-1 gelijkspel tegen direkte concurrent, de dames van Rossum, werd het dameselftal van VV Oldenzaal voor het eerst in haar bestaan kampioen van de voorjaarreeks. De wedstrijd stond bol van spanning en dat zag je terug in het spel.Vv Oldenzaal kwam in de tweede helft op voorsprong, maar de juichkreten waren nog niet verstomd, toen RSC met een geweldig afstandschot, die voor de fantastische keepster van Vv Oldenzaal onhoudbaar was. Maar 1-1 was voldoende om het kampioenschap te kunnen vieren.

Staand v.l.n.r.: Nadzja Egberink, Jessie Heerink, Romy Schafoort, Bea Roode, Patty Reekers, Kim Jurgens, Mandy oude Nijhuis, Beau Bolink, Marcia Emmer, Linda Kroeze en Sandra Pool.

zittend v.l.n.r.: Melinda Nijland, Loes Schoemaker, Ellen Evers-Lage Venterink, Marco Kleefman, Thirza Butterman, Gerard Roode, Cindy Reuvers, Veronique Holtkamp en Chantal Eerens. Niet op de foto: Inge Spel en Jeannette Besselink.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

26 mei  S&G Media toernooi

Onder prachtige weersomstandigheden werd het derde VV Oldenzaal S&G toernooi gespeeld. Zeventien elftallen uit het gehele land wisten de weg naar Oldenzaal te vinden. De lagere elftallen komen uit de vierde tot en met de achtste klasse KNVB. Wilhelminaschool wist in de finale me 2-0 te winnen van Bennekom. De toernooiorganisatoren jan Frijters en Martin oude Nijhuis kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

2 Juni Spartadag

Zes teams van zes spelers werkten een halve competitie af tijdens de traditionele Spartadag. Leider Marco Kleefman met zijn team "Heracles" won het toernooi en mocht de gweldige beker in ontvangst nemen. Aftredend voorzitter van de Spartaan, Ronald Boswinkel werd bedankt voor zijn ruim 10jaar lange inzet voor zowel de supportersvereniging " De Spartaan" als de vereniging.

15 juni Kaartverkoop VV Oldenzaal - Ajax begonnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 juni Mini EK bij VV Oldenzaal

De organisatie had dit jaar gekozen voor een treffen tussen jeugdteams uit Nederland en Duitsland. De teams uit Kassel en Gildehaus namen het op tegen de E-jeugd van Eilermark en VV Oldenzaal. Tijdens de gezamelijke lunch kon er een keuze gemaakt worden uit de oer-Hollandse kroket of de Duitse braadworst. Naast het voetballen waren er diverse randactiviteiten, o.a.een Olympische meerkamp met het oog op de Olympische Spelen in Londen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 juni Bennie "Otto" Schlichter overleden.

Bennie Schlichter was een markante doelman die, met enkele onderbrekingen, het doel van VV Oldenzaal verdedigde van 1963 tot 1978. In het laatste seizoen dat VV Oldenzaal betaald voetbal speelde, keepte Bennie als reservedoelman drie wedstrijden: tegen VSV, Zwartemeer en Leeuwarden. Na de wedstrijd tegen VSV raakte hij in gesprek met de doelman van de tegenpartij. Dit bleek Heinz Stuy te zijn, die later triomfen vierde met Ajax. Hij complimenteerde Bennie met zijn optreden en vroeg zich af hoe goed de eerste doelman van VV Oldenzaal wel niet moest zijn. In 1964 werd "Otto" kampioen van de vierde en in 1970 van derde klasse. In 1978 is hij als actief speler gestopt, maar is nadien nog jarenlang leider van het eerste elftal geweest. Bennie, die 54 jaar lid was, overleed op 69 jarige leeftijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Links:  5 september 1965, spelmoment uit de bekerwedstrijd VV Oldenzaal - Quick'20. Van links naar rechts: Bennie Schlichter, Theo Pahlplatz, Gerrit Postma en Henk Nieland.

Rechts: 24 mei 1970 Kampioen van de derde klasse.   

2 juli Voorbereiding komst Ajax

Bij VV Oldenzaal zijn veel vrijwilligers aan het werk om de accommodatie op te knappen en als de wedstrijd VV Oldenzaal-Ajax a.s. woensdag begint, heeft het sportpark een ware metamorfose ondergaan. Het clubhuis is geverfd, zit- en staantribune's zijn geplaatst en een fraaie muurschildering versiert de hoofdingang.  Hieronder enkele foto"s

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 juli 15.00 uur interview met Frank de Boer en Derk Boerrigter

Frank de Boer wordt geïnterviewd door Sandra Pool. Cameraman Michel Lage Venterink. 

  

 

Aan het woord de Oldenzaler Derk Boerrigter.

3 juli 17.00 uur Persconferentie

Achter de tafel vlnr: Vinancio Ramirez, aanvoerder, trainer Peter de Vries en voorzitter Ronald Wienk.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 
 
 
 
 
Van de officiële Ajaxsite: 'Heel Oldenzaal loopt warm voor duel'
 
 
04 juli 2012
Ajax treft in Voetbalvereniging Oldenzaal woensdag de tweede opponent in de voorbereiding op het seizoen 2012-2013. Na de met 1-3 gewonnen oefenwedstrijd bij sv Huizen (zaterdag) loopt inmiddels ook Oldenzaal warm voor het bezoek van de Ajacieden. ,,Heel Oldenzaal wil meedoen, zelfs jongens uit de harde kern van FC Twente’’, vertelt VV Oldenzaal-trainer Peter de Vries.
Op papier is het oefenduel niet zomaar een vriendschappelijke ontmoeting; er wordt woensdagavond (aftrap 19:00 uur) gestreden om een heuse beker: de Vriendencup. De strijd om de Vriendencup is een initiatief van de Vriendenloterij. De Oldenzalers verkochten én veel loten voor de Vriendenloterij én hadden het geluk uitgeloot te worden als tegenstander van landskampioen Ajax. ,,Dit duel is dus echt, letterlijk, een lot uit de loterij’’, weet De Vries. Als speler droeg de 41-jarige Denekamper de clubkleuren van DOS’19. Na een kort avontuur bij de Duitse semi-profs (‘semi met heel kleine letters’) van Sparta Nordhorn besloot De Vries zich te wijden aan het trainerschap.

Sinds bekend is dat Ajax op bezoek komt heeft sportpark de Thij een kleine metamorfose ondergaan. Zo zijn er de voorbije dagen extra tribunes verrezen op het knusse sportpark. ,,Het is mooi te zien hoe het leeft, iedereen zet zijn schouders eronder’’, merkte de 41-jarige De Vries, bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van de derdeklasser. ,,De organisatie loopt, alles wordt voorbereid. Gisteravond werd bijvoorbeeld geoefend hoe de spelers met kinderen aan hun hand het veld opkomen. Mijn spelers komen met hun eigen kind of een neefje of nichtje het veld op. De Ajacieden nemen een jeugdspeler van Oldenzaal aan de hand. Bij de trainingen is iedereen present. Niemand wil dit missen. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot het woensdag 19:00 uur is.’’

Ajax trad als kersverse Europa Cup I-winnaar op 20 juli 1971 ook al aan in en tegen VV Oldenzaal.De amateurs hebben inmiddels vijf keer getraind. Uit het programma op de wedstrijddag blijkt wel hoe serieus de Oldenzalers het duel nemen. De trainer en zijn manschappen verzamelen al om 10:00 uur. Na een rondleiding door de Grolsch Veste van FC Twente volgt een lunch. Na een middagwandeling wordt afgereisd naar het eigen sportpark. De voorbereiding vertoont gelijkenissen met de wijze waarop Ajax zich bijvoorbeeld voorbereid op een belangrijk duel. ,,We hebben hier alleen geen strand om een wandeling over te maken’’, glimlacht De Vries. ,,Gelukkig biedt het bos uitkomst.’’

Volgens De Vries kijken ook zijn spelers reikhalzend uit naar VV Oldenzaal – Ajax. ,,Ook de zeven jongens uit mijn selectie die deel uitmaken van VAK P, de harde kern van Twente. Sommige hebben zelfs tatoeages van Twente op hun lichaam.’’ Met een lach: ,,En dan moeten ze tegen Ajax spelen.. Mooi toch?! Het zijn trouwens allemaal leuke jongens hoor. Er zal geen narigheid van komen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat trouwens uit naar Ajax. Alleen roep ik dat hier niet zo hard.’’

VV Oldenzaal maakt zich op voor zijn eeuwfeest. Op 24 mei 2014 bestaat de club, ooit begonnen als Spartaces, exact 100 jaar. Ajax treft niet alleen een club vol enthousiasme, Oldenzaal kan zich ook een club van traditie noemen. Tussen 1955 en 1963 speelde de vereniging zelfs acht seizoenen lang semi-professioneel voetbal. Daarna volgde een vrijwillige terugkeer naar de amateurs.

Een onbetwist hoogtepunt in de clubgeschiedenis is het bezoek dat het grote Ajax in 1971 bracht aan de Voetbalvereniging uit Oldenzaal. Op 20 juli 1971 speelde de kersverse Europa Cup I-winnaar al een oefenwedstrijd in en tegen Oldenzaal. De Amsterdammers traden met kanonnen als Johan Cruijff, Piet Keizer en Johan Neeskens op oorlogsterkte aan. Vijfduizend Oldenzalers waren die dag getuige van de 1-8 overwinning van de ploeg van Stefan Kovacs.

In 2012 zal het bezoek van de landskampioen waarschijnlijk opnieuw duizenden toeschouwers naar een wedstrijd van VV Oldenzaal lokken.

Tekst: Ajax.nl
Foto's Ajax/VVOldenzaal


 

4 juli 19.00 uur VV Oldenzaal - Ajax, de wedstrijd

De eerste prijs van het seizoen heeft Ajax binnen. VV Oldenzaal had geen schijn van kans tegen de landskampioen en verloor met 0-11. Maar daar zullen de speler, begeleiding en leden van de VV Oldenzaal niet wakker van liggen. Zij kunnen terugkijken op een fantastische avond. De toeschouwers, zo'n 3.000 tot 3.500, hebben volop genoten van het fijne weer, het snelle spel van de Ajaxieden, de mooie doelpunten en de geweldige ambiance voor Oldenzaalse begrippen. Hieronder de foto's die dit allemaal in beeld brengen.  

1. Ook aanwezig erelid "Mister Ajax" Sjaak Swart, de linksbuiten van Ajax in 1971.

2. De opkomst.

3. De elftallen met de pupillen 

4. Prachtig weer en grote publieke belangstelling 

5. Aras Özbiliz, topscoorder met vier doelpunten, haalt uit.

6.Scheidsrechter Björn Kuipers

7. Wieb de Jong, speler van VV Oldenzaal in 1971, reikt de beker uit aan Jan Vertonghen.

8. Sandra  Pool interviewt Siem de Jong. Cameraman: Michel Lage Venterink.

Voor een filmpje kijk op http://youtu.be/uWxw7_YRfBE

Opstelling Ajax: Cillessen (45' Vd Hart); Ligeon (60' Van Rhijn), Alderweireld (45' Nieuwpoort), Denswil (45' Dijks), Koppers (60' Vertonghen); Serero (60' Blind), Anita (45' Bonevacia), Klaassen (45' Ebecilio); Ozbiliz (70' Fischer), De Jong (45' Lukoki), Fischer (45' De Sa).

Wissels: Vermeer, De Sa, Lukoki, Bonevacia, Dijks, Ebecilio, Boerrigter, Veltman, Sigthorsson, Sulejmani, Janssen, Blind, Van Rhijn, Vertonghen en Nieuwpoort.

Arbiter: Björn Kuipers

Doelpunten:
6' Fischer 10' Klaassen 11' Özbiliz 17' Özbiliz 26' Serero 43' Fischer 44' Özbiliz

45' KLaassen 53' De Sa 66' Özbiliz 71' De Sa

4 juli: De spelers van VV Oldenzaal die het opnamen tegen Ajax en tevens de selectie is voor het seizoen 2012-2013.   

 Voorste rij: vlnr Hans Smits (assistent-scheidsrechter), Eren Aslan, Ties Mars, Lars Venema, Peter de Vries (trainer), Marc Heskamp, Venancio Ramirez, Tim oude Nijhuis, Ersen Kaynar.

Middelste rij: Bas van Ritbergen, Pascal Oortman, Erwin Brouwer, Bjorn Vogel, Pim Naafs, George Atanga, Roy Nijmeijer, Peter Schasfoort, Merlijn van Tilburg, Hermann Frijters (elftalbegeleider). 

Bovenste rij: Marcel Brouwer (elftalbegeleider), Henk Kraster (verzorger), Jelle Schiphorst, Niek Bosma, Roy Kuipers, Ricardo Bloemen (stopt), Rutger Lohrman, Jim Bussman, Bram Nijhuis, Frank Dijkers (materiaalverzorger).

 

8 oktober Freek de Vries overleden.

Freek, geboren  op 14 augustus 1923, speelde vanaf zijn jeugd tot na de bevrijding bij Hector uit Goor. Toen hij in Oldenzaal was gestationeerd en werkte bij de Douane Lattrop Brekkelenkamp werd hij in 1966 lid van vv Oldenzaal. In oktober 1967 bekleedde hij de functie van secretaris junioren commissie. In 1969 werd Freek lid van de technische commissie, samen met Johan Steenbeeke, Huub Velthuis en in 1971 Gerrit Meers. Hij was drie jaar leider van het eerste elftal, met als hoogtepunt het kampioenschap in het seizoen 1979-1970 dat promotie naar de 2de klasse inhield. Na vier jaar deel te hebben uitgemaakt van het bestuur trad Freek op 18 juni 1971 tussentijds af, in verband met sterk wisselende werkzaamheden. Bepaalde gebeurtenissen ten tijde van de wedstrijd tegen Ajax deed hem besluiten er volledig een punt  achter te zetten. In 1976 werd Freek benaderd door trainer Ferdie van Gils om weer elftalleider van het eerste worden. Hij kon er geen “nee” opzeggen. Twee seizoenen heeft hij dat gedaan. Half oktober 1978 bedankte hij als lid, maar vanaf 21 april 1986 stond zijn naam, tot zijn overlijden, weer op de ledenlijst. Hij was secretaris en 2de voorzitter van de jubileumcommissie die in 1989 de feestelijkheden met betrekking tot het 75ste bestaan van vv Oldenzaal organiseerde en 15 jaar later was Freek lid van de jubileumcommissie ten behoeve van de viering van het 90ste bestaansjaar van de vv Oldenzaal.

We danken Freek voor zijn inzet voor onze vereniging.

Het kampioenselftal van 1970 met staande geheel rechts elftalleider Freek de Vries, naast trainer Jack Jurissen.

23 november Algemene ledenvergadering

"Door het financieel beleid van de gemeente Oldenzaal ten opzicht van de sportverenigingen komen deze in zwaar weer. Ook v.v. Oldenzaal ontkomt hierdoor niet aan een contributieverhoging", aldus voorzitter Ronald Wienk.

Bas Oosting is herkozen als penningmeester, Jolanda van Dieren volgt Joost ter Marvelde op als voorzitter van de jeugdafdeling. Nieuw binnen het bestuur de functie voorzitter communicatie die Sanders Engbers gaat vervullen. Algemene zaken wordt opgeheven en het bestuur is nog op zoek naar een voorzitter seniorenvoetbal.

Tijdens de vergadering werden in verband met hun jubileum onderstaande personen gehuldigd:

Voorste rij van links naar rechts: Pascal Breukers (25), Stefan Gering (25), Björn Vogel (25), Hans Trap (40), Hennie Postma (50), Wim Moes (40). Achterste rij van links naar rechts: Erwin te Nijenhuis (25), Danny de Vries (25), Jos Ankone (40) en Marcel Brouwer (25)

Tussen haakjes het aantal jaren lid.

Voor meer foto's ga naar: Foto Albums. (Klik hier)  

Tijdens de vergadering bood Hennie Pool het boek " Vv Oldenzaal 1976-1990" aan . De inhoud is ook te lezen op deze site: via bovenste keuzebalk en kies "boeken' en dan rechts "Vv Oldenzaal 1976-1990.

 

1 december Vv Oldenzaal C1 najaarskampioen.

Door een 1-3 overwinning op SDC'12 C6 werd C1 najaarskampioen.

4 december Johan Weierink overleden.

Erelid Johan Weierink is op drieëntachtigen leeftijd overleden.  

Johan werd geboren op 3 februari 1929 en lid van VV Oldenzaal op 15 oktober 1951.

Johan heeft nooit de voetbalschoenen aangetrokken, omdat hij als bakker op de zaterdagen altijd te druk was, om op zondag nog te kunnen voetballen, zoals hij zelf altijd zei.

Bestuurlijk heeft Johan het nodige voor vv Oldenzaal betekend. Een opsomming:   

Johan werd in 1968 gekozen als secretaris lagere elftallen commissie en kwam als zodanig in het hoofdbestuur.In verband met herstructurering nam hij in 1985 afscheid van het bestuur. Dat betekent 17 jaar onafgebroken bestuurslid. Hij was tevens van 1976 t.e.m. 1985 wedstrijdsecretaris.En dat was een geweldige klus, want bijvoorbeeld  in 1980, was hij wedstrijdsecretaris voor de elftallen twee tot en met elf. We hadden op 1 september 1980 523 leden.Johan is nog 1 jaar voorzitter geweest van algemene zaken.

Hij is jarenlang penningmeester van de ontspanningscommissie geweest. Hij werd hierbij geholpen door zijn vrouw Mery. Dat betekende het organiseren van bingo’s. Zorgen dat er prijsjes voor kwamen. Het organiseren van feestavonden.In 1993 nam hij afscheid

Johan was medeoprichter van de veteranencommissie. Had hierin negen jaar zitting van 1978 t.e.m. 1987.Hij was medeoprichter van de Spartadag. Er wordt nog jaarlijks gestreden om de sportiviteitbeker, de Johan Weierink bokaal.Hij was medeorganisator van het bekende Theedoektoernooi.  (1987 t.e.m. 1990)

Hij was ongeveer twee jaar medebeheerder van de kantine, we praten dan over 1992. Dit deed hij samen met Rudy Verboom. Ook Mery was toen veel in het clubhuis te vinden.

En nog een tastbaar bewijs staat in de entree van ons clubgebouw. Het standbeeld van een voetballer aangeboden tijdens het 75 jarig bestaan van de vv Oldenzaal door de “ blauwe jongens” en natuurlijk zat ook Johan in die commissie.

Tijdens de algemene ledenvergadering  op 23 juli 1987 werd Johan onderscheiden met de zilveren speld van de K.N.V.B. voor zijn vele verdiensten voor de vv Oldenzaal.In 2000 was hij lid van de werkgroep beleid en in 2001 lid van de werkgroep jeugdledenwerving en bestuurslid van de supportersvereniging “De Spartaan”.

9 januari 2004: Johan met de Persprijs 2003 voor de jeugdwerving van vv Oldenzaal.

Voor al zijn inzet en werkzaamheden voor onze club werd Johan in 2001 niet alleen gehuldigd in verband met zijn vijftig jarig lidmaatschap, maar werd hij ook tot erelid benoemd.

In 2004 zat Johan nog in de jubileumcommissie voor het 90-jarig bestaan van vv Oldenzaal.

Al die activiteiten zijn natuurlijk alleen mogelijk als het thuisfront hier achter staat.Daarom bedanken we ook Mery voor de vrijheid die zij Johan heeft gegeven om zijn hobby te kunnen uitvoeren.

De vv Oldenzaal verliest in Johan en echt club-icoon, maar vooral een fijn mens.

Johan bedankt.