2007

7 januari  Nieuwjaarsreceptie.

 De leden kregen tijdens de goed bezochte nieuwjaarsreceptie drie verrassingen voorgeschoteld.                                                     Na de toespraak van voorzitter Ronald Wienk presenteerde  het dameselftal hun verjaardagkalender in het kader van hun 12½ jarig bestaan

Hierna bood eerste elftalspeler Venancio Ramirez de vereniging een ingelijst voetbalshirt aan van Celtic-speler Jan Vennegoor of Hesselink. Uiteraard was het shirt voorzien van Jan´s handtekening.                                                                                             

 

Op de foto bieden de initiatiefnemers Venancio Ramirez, Peter Schasfoort en Hermann Frijters de voorzitter Ronald Wienk en jeugdvoorzitter Joost te Marvelde het shirt van Jan Vennegoor of Hesselink aan.

Tot slot kwam vorst Pascal Breukers van de carnavalvereniging de Glasblaozers met zijn gevolg langs.

 

Op de foto v.l.n.r. Jos Ankoné, Joost te Marvelde, Vorst Pascal Breukers, Ronald Wienk, Paul Leussink en Eric Zoontjes. 

Voor meer foto's ga naar fotoalbums (klik hier)

 

19 januari  Weekendje Barcelona

 

Na maanden voorbereiding was het eindelijk zover. De selectie (25 personen) van vv Oldenzaal ging een weekend naar Barcelona om daar in het Nou Camp stadion naar een wedstrijd te kijken van FC Barcelona. 74.000 toeschouders zagen de club met 3-0 winnen van voetbalclub Gimnàstiv.

De neef van Venancio had ook een wedstrijd geregeld voor vv Oldenzaal. Ondanks dat Spanje uit altijd lastig is, won vv Oldenzaal met 6-8

20 januari Moutainbiken

 De A- en D-groep gingen onder leiding van Edo en vader Herman Hilgenberg moutainbiken rond het Hulsbeek

 26  januari  Griezeltocht

 De jeugd van vv Oldenzaal heeft weer kunnen genieten van een griezeltocht. Allerlei geesten en vage figuren uit Hollywood waren overgewaaid  en de jeugd moest deze geesten verjagen. Gelukkig lukte dit en stond hierna in het clubgebouw een stampotbuffet klaar.

 

  

 

10 maart Henk Droogendijk overleden

Op 61-jarige leeftijd is onverwachts Henk Droogendijk overleden. Sinds 1 augustus 1990 was Henk lid van onze vereniging. Hij is  begonnen als selectiekeeper, voornamelijk als tweede keeper. Ook heeft hij het doelverdedigd van ons eerste elftal.

Daarna is Henk jarenlang keepertrainer geweest.   

Henk was een markant figuur in de voetbalwereld.

   

17 maart Fancy Fair en rommelmarkt dameselftal

 In het clubgebouw van vv Oldenzaal organiseerde het dames-elftal in het kader van haar 12½ bestaan een fancy fair en rommelmarkt.   Op lange tafels waren de curiosa uitgestald en al vroeg waren de koopjesjagers aanwezig om hun slag te slaan. Ook was er een grote sjoelbal en de veelbesproken marmottenracebak.Verder was er een loterij, spelletjes voor de jeugd en een ballonnenwedstrijd met als hoofdprijs een mooie felgroene omafiets.

 Onder aanvoering van onze eigen Rita Smits kwam het line-dance team langs voor een goed stukje country en western dans.

 Alom een zeer geslaagde dag.  

29 april Karel Schoenmaker overleden

 

De 49-jarige Karel Schoenmaker is zaterdagnacht overleden aan de gevolgen van een brand in zijn woning. Uit onderzoek bleek dat kortsluiting of oververhitting van electriciteitssnoeren of stekkers de vermoedelijke oorzaak is.

Sinds 1 oktober 1999 was Karel lid van de vv Oldenzaal. Hij was jarenlang actief in diverse functies en speler van het 7de elftal. Karel was ook een fanatiek FC Twente en Oranje supporter. Zijn gevleugde uitspraak “ ze begriept mie niet” zullen we altijd blijven herinneren

  

12 mei degradatie VV Oldenzaal.

Vv Oldenzaal is na twee seizoenen terug in de vierde klasse.

Na een sterk eerste seizoen begon de ploeg van Henry Kuipers met veel zelfvertrouwen aan het tweede seizoen in de derde klasse. Maar het liep anders dan verwacht. De prestaties waren ondermaats en Oldenzaal bleef de gehele competitie in de onderste regionen en eindigde zelfs als laatste.

Blessures (o.a. Roy Kuipers), maar ook angst en onzekerheid door een veranderde speelstijl waren hier debet aan. 

Eindstand seizoen 2006/2007

NEO                           22        50        GFC                 22        23

v.v.Twenthe                22        49        De Tukkers      22        23

AJC´96                       22        43        Almelo              22        22

BWO                          22        33        Enter                 22        18

ABS                           22        30        Oldenzaal           22        18

Schalkhaar                 22        27

Rood Zwart                22        26

 De kampioenen:

 5 mei werd D2 kampioen

  

  

6e elftal. Net als vorig jaar werd het zesde kampioen.

 

  12 mei F1 kampioen

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalle Oosting, Indy van Buren, Quiten Lage Venterink. Valentijn Dalenoord, Bas van Benthem, Wessel Bisterbosch, Lenn ter Laak, Sander Poos en Kiruhil Spit  

12 mei Reünie dames.

 Het dameselftal van vv Oldenzaal organiseerde een toernooi en reünie.

 

Natuurlijk een foto van de “ oud speelsters” die niet alleen kwamen om te feesten maar ook nog een keer de voetbalschoenen aantrokken en meestreden om de “bronzen bustehouder”.

 

 

 

 

 

 

Dat was de hoofdprijs van het zeven-tegen-zeven toernooi. Totaal streden er veertien dameszeventallen om deze ludieke trofee. Winnaar werden de dames van Sportclub Overdinkel. 

Wethouder van sportzaken, Frits Rörink, loofde de vereniging met het prima toernooi en reikte de prijzen uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ´s Avonds was er een heerlijke barbecue en werd er gefeest op z´n Caribisch met goede salsamuziek.

 

19 mei Jan Wekking overleden

 

Jan was sinds augustus 1982 lid van onze vereniging. Hij was jarenlang leider van zowel jeugd- als seniorenelftal. Ook was hij enkele jaren clubscheidsrechter. Samen met zijn maatjes Tjerk Boonstra en Johan Weierink organiseerden zij het alom bekende G.J.A. Meers veteranentoernooi.

Tevens was hij organisator van kaartavonden en verleende hand- en spandiensten voor de kantine.

Tijdens de algemene ledenvergadering in 2004 werd hij benoemd tot Lid van Verdienste.  

27 juli Oldenzaal oefent tegen Excelsior Rotterdam  

Eredivionist Excelsior Rotterdam won het oefenduel tegen de amateurs van vv Oldenzaal met slecht 0-4. Bij rust was het 0-1 door een doelpunt van Geert den Ouden. Na de pauze scoorden Rojer en Luycks (2x) voor de ploeg van trainer Ton Lokhoff en assistent André Hoekstra.

31 augustus Presentatieavond voor sponsors en leden

De voetbalvereniging Oldenzaal presenteerde in het clubgebouw de eerste uitgave van het nieuwe clubmagazine. Het eerste exemplaar werd aangeboden namens de redactie door Sandra Pool aan de voorzitter Ronald Wienk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de overhandiging, showden de eerste elftalspelers via een

modeshow de nieuwe tenu´s, colberts, poloshirts, tassen en warmingup shirts van de co-sponsors.

Een verrassing was de mededeling dat het dameselftal bij het dit jaar te vieren 12,5-jarig bestaan een sponsor kunnen begroeten.  

 

 

 

  

 

   

 

5 oktober Algemene ledenvergadering

 Het bestuur koos er voor om voor de eerste keer de algemene ledenvergadering op vrijdagavond te houden. Dat bleek een schot in de roos. Er kwamen veel meer leden naar de algemene ledenvergadering dan de afgelopen jaren.

Tijdens de vergadering werd afscheid genomen van secretaris Pieter Dollekamp.Bas Oosting volgt hem op. Dorus Scholten en Harry Roode werden benoemd tot Lid van Verdienste. Nico Postma, vijftig jaar lid, Hans Bussmann, veertig jaar lid, Gerard Roode, Gerrit Voogd en Mark Bruins, allen vijfentwintig jaar lid, werden gehuldigd door voorzitter Ronald Wienk.  

16 oktober 4 tegen 4 jeugdtoernooi

  

  

2 november receptie dameselftal i.v.m. 12½ jarig bestaan

 

Met ruim 130 bezoekers is het jubileumfeest van de damesafdeling vv Oldenzaal een groot succes te noemen. In het clubgebouw zaten de negentien jubilerende dames en ene heer om half acht achter de tafel. Allemaal trés chic in zwart gekleed, een mooie bronzen vlinder pronkte op de revers. De gasten kwamen al feliciterend langs de tafel waarna ze een prachtig gedekte koffietafel wachtte , met zelfgemaakte taarten en cake. In het sfeervol versierde clubgebouw lieten de heren van XXL hun beste nummers horen. Sandra sprak in het Twents een paar woordjes over alle speelsters. Eric Zoontjes deed zijn zegje namens het bestuur en verblijdde de dames met nieuwe trainingspakken. Het 12½ - jaar lied  met vele sterrenflikkers en glow in the dark staafjes zorgden voor een perfecte afsluitende stemming.                                                                   

Op de bovenste rij  van links naar rechts: Cindy, Marleen K, Jolanda, Yvonne, Moniek, Marcel, Andrea, Lisette, Bea, Marloes, Sandra en Elmy.

Op de onderste rij van links naar rechts: Chantal, Kim, Jeannette, Claudia, Marleen O, Kyara, Mandy, Tessa.  

30 november  Sinterklaas bij de jeugd van vv Oldenzaal.

 

Vrijdag 30 november kwam Sinterklaas samen met twee pieten op bezoek bij de jeugd van de vv Oldenzaal. Enkele kinderen mochten bij Sinterklaas komen om een liedje te zingen. Pieten strooiden met pepernoten en voor elk kind was er een cadeau.

14 december Henk Brikhuis in concert

 

De supportersvereniging “ de Spartaan”  presenteerde Henk Brilhuis in concert.

Zo´n honderd personen bezocht dit concert in een prachtig versierd clubgebouw.

Het was al enkele jaren geleden dat Henk voor de leden van de vv Oldenzaal had opgetreden, maar hij was het bepaald nog niet verleerd. 

Hij oogstte veel waardering voor zijn concert.

De act van Frank Dijkers, als zangeres zonder naam,  werkte voornamelijk op de lachspieren.

Al met al een bijzonder geslaagde avond.