2011

7 januari Sportverkiezing 2010 bij Rouwhorst

 

 

Het eerste elftal van VV Oldenzaal (kampioen 4e klasse) en Roy Kuipers 500x in het eerste elftal)  waren genomineerd voor resp. sportploeg en sportman van het jaar 2010. Helaas vielen ze niet in de prijzen.

 

8 januari klootschieten jeugdleiders

 

Traditiegetrouw gingen de jeugdleiders weer klootschieten met nadien een gezellig samenzijn in de kantine. Er werd afscheid genomen van Rogier Halink en Martijn Pool.

9 januari nieuwjaarsloop met aansluitend nieuwjaarsbijeenkomst

  

Voorafgaand aan de nieuwjaarsbijeenkomst was er een   nieuwjaarsloop voor de jeugd.  

Het bestuur had gekozen voor een andere opzet van de nieuwjaarsbijeenkomst. Ze zaten niet achter de tafel om de nieuwjaarswensen in ontvangst te nemen, maar stonden achter de bar en liepen in de bediening. Voorzitter Ronald Wienk maakte bekend dat Peter de Vries als nieuwe trainer voor de hoofdmacht is aangetrokken. Peter traint momenteel DOS’19.

 

 

 

 

Ook was er een beker en medailles voor de spelers van de B-elftallen, die het afgelopen najaarskampioen waren geworden.

 De muzikale bijdrage was van Roelof van Veen met een speciaal gastoptreden van Henk Brilhuis. Henk zong ook nog een duet met zijn zoon Sam.

Het bestuur kan terugzien op een zeer geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst.

Voor meer foto's ga naar fotoalbums (klik hier)

 

 

 

 

 

11 februari Carnavalsbingo

 

 

Het is weer carnaval in Boeskoolstad en ook vv Oldenzaal liet zich niet onbetuigd. Zo werd er een Carnavalsbingo georganiseerd. Hiervoor waren Graaf Marvin, Gravin Tessa en Sik Boet van C.V. De Markloawen uitgenodigd. Gravin Tessa Postma speelde jaren in het dameselftal  en zorgt altijd nog dat bij feestjes etc. ons clubgebouw op gepaste manier wotdt versierd.

6 februari Carnavalsoptocht

 

Ook dit jaar liepen spelers van het 8ste elftal de carnavalsoptocht. Het thema was “Slagersfestival” waar Heino niet ontbrak

18 februari Dartstoernooi 

Al jaren organiseert supportersverebiging  “De Spartaan in februari een Dartstoernooi.

(Indien iemand de uitslag weet of foto´s heeft s.v.p.  mailen naar ehwpool@ziggo.nl)

 

25 februari Eric Zoontjes overleden

Eric werd lid van vv Oldenzaal op 1 september 1984. Eric voetbalde recreatief in het 7de elftal. Werd gevraagd om iets voor de jeugd te doen en werd voor het seizoen 1987-1988 leider van B2. Hij volgde de cursus basisjeugdtrainer en werd een jaar later trainer/coach van A2 en werd op 22 april 1989 met dit elftal kampioen. Was vanaf 1989 grensrechter van het eerste elftal. Werd seizoen 1988-1989 lid van de jeugdcommissie en groepsleider A/B. In 1989 organiseerde hij samen met Hennie Hendriksen en Gerrit Olymulder het sterrenbeeldtoernooi en bleef dit nog jaren doen. In 1990 trad hij toe tot het jeugdbestuur. Op 21 -10-1991 werd hij secretaris van de prestatieafdeling tot oktober 1995. Werd toen voorzitter van de prestatieafdeling tot seizoen 97-98. Stopte in 1992 voor de jeugd, werd op 30 -11-1993 penningmeester van de ontspanningcommissie. Stopte op in mei 1999 na tien 10 jaar vlagger, nu assistent-scheidsrechter, van het eerste elftal.

 

Kwam in januari 2000 terug in het bestuur als voorzitter algemene zaken en verruilde dit in oktober 2006 voor voorzitter recreatieafdeling. Was lid van de sponsorcommissie en bleef recreatief voetballen. Vanaf het moment dat zoon Tjari een bal kon raken en bij de F-jes speelde was Eric leider van Tjari´s team. Samen zijn ze vaak kampioen geworden. Voor al zijn verdiensten werd Eric terecht op 9 oktober 2006 benoemd als Lid van Verdienste. Vijf jaar geleden werd bij Eric een hersentumor ontdekt die door een ingrijpende operatie gedeeltelijk kon worden verwijderd. Helaas kwam de tumor dit jaar in een dusdanige agressieve vorm terug dat het met Eric´s gezondheid snel bergafwaarts ging en hij op 25 februari op 46 jarige leeftijd overleed.   

We verliezen in Eric een geweldig clubman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto 2009: Eric 25 jaar lid 

 

 

 

6 mei Oldenzaal 3 kampioen

Door een 0-3 overwinning op AJC’96 3 is Oldenzaal 3, met nog twee wedstrijden te gaan,  kampioen geworden van de 5e klassse Q.

 Dit resultaat werd bereikt door de spelers: Danny Behrens, Tim de Boer, Arjan Bossink, Patrick Grundel, Reno Huls, Mark Jeunink, Jaap oude Mulders, Maarten Pool, Michel Scholten, Remco Sciarone, Steffan Spijkerman, Tanno Teussink, Danny de Vries, Rik Bollen, Lars Vogel, Rob Nieuwenhuis en Calvin Rinsampessy.

Trainer: Jan Frijters. Leiders: Sander Engbers, Tom Vollenbroek en Jan Frijters. Verzorger Martin Oude Nijuis.

 

 7 mei Bjorn Vogel 250 wedstrijden in Oldenzaal 1

 

 

 

Bloemen en een blijvende herinnering voor Bjorn Vogel.

Bjorn werd op 7-jarige leeftijd van vv Oldenzaal. In 1996 promoveerde hij met A1 naar de hoofdklasse. In 2000/2001 maakte hij al deel uit van hetkampioenselftal, maar moest vanwege uitzending de festiviteiten missen. In het seizoen 2004/2005 en 2009/2010 erd vv Oldenzaal met een belangrijke inbreng van Bjorn kampioen van de vierde klasse. Uiteraard in de tussende liggende periode ook een degradatie. Bjorn syaay voor tomeloze inzet, fanatisme en wilskracht  en is daarom een zeer gewaardeerde speler van het 1ste elftal. 

7 mei Door een vierde plaats op de eindstand mag Oldenzaal deelnemen aan de nacompetitie

Oldenzaal – FC Berghuizen 2-0

 

Oldenzaal versloeg in de laaste competitiewedstrijd, onder grote publieke belangstelling, stadgenoot FC Berghuizen. Door de nederlaag van Avanti Wilskracht pakte Oldenzaal de laatste plek in de nacompetitie voor een plaats in de tweede klasse. Voor FC Berghuizen betekende de nederlaag degaradatie naar de vierde klasse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Voor meer foto: ga naar fotoalbums (klik hier)

 

 

 

Eindstand seizoen 2010/2011

Luctor et Emergo       22-46           Vogido            22-31

Victoria’28                  22-41           WVV'34          22-25

Eilermark                    22-36          De Tubanters  22-24

Oldenzaal                   22-35           NEO                22-24

Hengelo                      22-34           Berghuizen      22-22

Avanti Wilskracht        22-34           TVV                 22-10

 

21 mei E3 verliest de bekerfinale

Op de velden van FC Berghuizen vonden de bekerfinales voor de jeugd plaats. Oldenzaal E3 plaatste zich voor de tweede achtervolgende keer voor de finale. Eilermark E2 bleek echter een maatje te groot. Maar bij de prijsuitreiking mochten de jonge blauwwitters trots terugkijken en werden beloond met een fraai T-shirt, applaus en een grote beker. Met de huifkar werd een zegetocht gemaakt naar ons eigen sportcomplex.

 foto`s Freddy Mulder

                              

21 mei 32ste editie veteranentoernooi

Onder prachtige weersomstandigheden is het veteranentoernooi geëindigd  in een zege voor Sportverein Ueffeln. In de finale versloegen de Duiters het OZC uit Ommen. Het geslaagde toernooi, waaraan tien teams deelnamen, werd afgesloten met het traditionele optreden van een blaaskapel, die ervoor zorgden dat de gezelligheid nog lang bleef op sportpark de Thy.

28 mei Het vv Oldenzaal S & G Media Toernooi

Liefs 17 elftallen namen deel aan het tweede VV Oldenzaal S&G Media toernooi dat gewonnen werd door De Esch 3 dat in de finale met 1-0 won van Quick’20 8. Bennekom 7 werd 3de . De sportiviteitsbeker ging naar Sportclub Enschede 2. Na afloop werd in het clubgebouw gekeken naar de Champion Finale: FC Barcelona tegen Manchester United FC. 

15 mei t.e.m 5 juni nacompetitie voor een plek in de tweede klasse

Als eerste tegenstander ontmoette vv Oldenzaal RDC, Roda Daventria Combinatie, uit Deventer. De thuiswedstrijd werd met 4-1 gewonnen en uit was 2-2 voldoende om verder te gaan. Tegenstander werd nu Victoria`28, die DOS’19 uit met 2-3 versloeg en thuis zelfs met 4-0.

In de competitie had vv Oldenzaal thuis met 5-1 en uit met 0-1 gewonnen van Victoria’28.

Maar nu verloren de blauwwitters met 1-0 en thuis met 1-2, zodat Victoria´28 promoveert naar de 2de klasse. Ondanks dat Oldenzaal 3de klasse blijft kan teruggekeken worden op een goed seizoen voor een promovendus.

 

 Opkomst van de spelers.                                      

 Spelmoment voor het doel van Victoria’28.

 

Vreugde bij Victoria’28 na het laatste fluitsignaal.    

 

Afscheid van trainer Haico Groener.

 

Voor meer foto's ga naar fotoalbums (klik hier)

 

 

27 juni 2011 Sportverenigingen demonstreren tegen voorgenomen tariefsverhogingen sportaccommondaties

Ook de jeugdleden van onze vereniging deden mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seizoen 2011 – 2012 Peter de Vries nieuwe trainer VV Oldenzaal

 

Peter de Vries voorzag de selectie van DOS`19 drie seizoenen lang van oefenstof. Bij deze vereniging is hij als ook voetballer actief geweest en speelde ook nog voor Nordhorn. Hij begon zijn trainersloopbaan bij de A-jeugd van HSC’21.

Door de degradatie van  DOS’19 komen VV Oldenzaal en DOS’19 elkaar in de competitie tegen.

 

 

27 augustus Willem Esschendal hangt de voetbalschoenen aan de wilgen

Na ruim 40 jaar bij VV Oldenzaal te hebben gevoetbald, heeft Willem Esschendal afscheid genomen van competitievoetbal. Per Amerikaanse politieauto arriveerde hij bij het sportpark de Thy. Het huidige elftal, het achtste, bood Willem een afscheidswedstrijd aan.

 

7 september Johnny Spijkerman overleden

 

 

Johnny Spijkerman is plotseling overleden. Tijdens de wekelijks kaartmiddag in ons clubhuis werd hij onwel en is niet meer bij kennis geweest.

Johnny was actief als speler en later als leider. In 1978 werd hij als leider van het zesde elftal het eerste team dat kampioen werd op sportpark de Thy.

Johnny was 35 jaar lid van VV Oldenzaal en is 68 jaar geworden.

16 september algemene ledenvergadering

Tijdens de algemene ledenvergadering werden de volgende leden gehuldigd:

 

Op de foto v.l.n.r.: Erwin Brouwer (25), Willy Berendsen (50), Rune Brand (25), Henk Oortman (25), Tom Roode (25) en Joop Berendsen (40).

Niet aanwezig waren de jubilarissen: Ben Voorhuis (50), Gerrit Wellink (40) en Freek de Vries (25)

Maar één jubilaris spande de kroon: Johan Weierink 60 jaar lid. Johan werd een serenade aangeboden door " Het Piepenrek"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan het einde van de vergadering bood Hennie Pool de voorzitter Ronald Wienk het eerste exemplaar van de geschiedenis van Vv Oldenzaal aan: " VV Oldenzaal en het Heuveltje 1914 -1976".

17 september VV Oldenzaal presenteert zich tijdens zomerweekend de Thy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens het zomerweekend de Thy was VV Oldenzaal aanwezig met de bekende driemetersjoelbak en een stand waar alle VV Oldenzaal artikelen te koop waren. Achter de sjoelbal kijken Henk Brilhuis en Edo Hilgenberg naar de verrichtingen van de sjoeler.

4 november 2011 Playbackshow

Patty Reekers in de rol van Bonnie St.Claire en Henk Brilhuis als Ron Brandsteder wonnen met de hit "Dokter Bernard" de playbackshow. Het dameselftal brachten de tachtig jaren hit " Cheer you up" ten gehore. The Blues Brothers met Erwin te Nijenhuis en Bas Oosting zetten de zaal op zijn kop. Gewaagd en gedurfd vond de jury de act van Jasper Hertsenberg, die in de huid van Beyonce kroop met het nummer "Single Ladies" . Veel artiesten volgden. De organisatoren van supportersvereniging De Spartaan en het dameselftal kunnen terug kijken op een zeer geslaagde avond

                                       De winnaars

26 november B1 ongeslagen kampioen

Oldenzaal B1 won met 2-0 van Victoria'28 B2 en werd ongeslagen najaarskampioen van de 4de klasse 10. Alle wedstrijden werden zelfs gewonnen. Dus haalde B1 30 punten uit 10 duels. Het elftal scoorde 69 keer en 8 keer moest de keeper de bal uit het doel halen.

Staand vlnr: Frank Lauwers (leider), Mikal de Langen, Stef Lage Venterink, Bas Meijn, Leon Holweg, Jasper Frielinck, Tjari Zoontjes, Stan Snijders, Robin ten Hoopen, Nick Lauwers en Felix Holweg.                                                                                        

Zittend vlnr.: Dennis Eggert (trainer), Patrick de Graaf, Dion Smits, Daniel Hadakoglu, Gijs Christenhusz, Douwe Emsbroek en Arjan  Volmbroek (ass.trainer). Liggend vlnr.: Joost van Dijk, Nadzja Egberink (verzorgster) en Joep Molenaar.                

Niet op de foto: Leon Hup en Deniel Emslie

 

10 december A1 kampioen

 De laatste wedstrijd uit tegen Quick'20 A4 werd met 1-4 gewonnen. Hierdoor werd Oldenzaal A1 kampioen van de 4e klasse 04.

Totaal behaalde A1 25 punten uit 10 wedstrijden. Er werd 64 keer gescoord en 13 tegentreffers werden geïncasseerd.

 

 foto´s mailen naar ehwpool@gmail.com

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb