4 januari  Finale Sterrenbeeldtoernooi.

Op het besneeuwde veld van de vv Oldenzaal werd de finale gespeeld van het sterrenbeeldtoernooi. Het was de tweede keer dat het toernooi was georganiseerd door SV “ De Spartaan”. De Kreeften wonnen met 3-1 van de Weegschalen.

 4 januari  Nieuwjaarsreceptie.

 

“ Dit jaar wordt voor ons een bijzonder jaar. We vieren het negentigjarige bestaan van onze vereniging. De jubileumcommissie is het afgelopen jaar al vaak bij elkaar geweest en heeft in grote lijnen de jubileumviering klaar. Het wordt niet alleen een feest voor de leden, maar ook de inwoners van Oldenzaal zullen merken, dat de oudste voetbalvereniging van Oldenzaal nog blaakt van energie”. Dat waren de openingswoorden van voorzitter Hennie Pool, die 77 leden kon verwelkomen tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie.

Verder maakte hij bekend dat het contract met trainer Carel Peperkamp was verlengd.

9 januari Persprijs 2003 voor jeugd vv Oldenzaal

 

De Persprijs 2003 van de Twentsche Courant Tubantia werd toegekend aan het jeugdbestuur en de jeugdwervingscommissie van de vv Oldenzaal. Een groep of persoon die zich vorig jaar op een bijzondere manier verdienstelijk maakte voor de sport en de publiciteit daarvoor heeft aangewend als extra hulpmiddel komt in aanmerking voor de Persprijs. Tijdens het sportgala in zaal Rouwhorst reikte Johan Huijsmans de prijs uit aan Joost te Marvelde en Bertus Pool

 

 

 

 

 

  

Boven:Joost te Marvelde met de Persprijs

 

 

 

 

6 en 7 februari Dartstoernooi

De voorronden leverden de volgende kwartfinalisten op: Roy Nijmeijer tegen Jan Frijters, H. de Wacht tegen Robert Polman, M.de Vries tegen Martin Oude Nijhuis, Mark Jeunink tegen Rogier Halink.                                                                                                     De halve finale bereikten:Jan Frijters tegen Robert Polman en Martin Oude Nijhuis tegen Mark Jeunink.

In de uiteindelijk finale wist Robert Polman te winnen van Mark Jeunink.

 februari     Jubileumkrant in voorbereiding

 

 

 

John de Jong en Sandra Pool druk met het uitzoeken van artikelen voor de julileumkrant

 

 .

 

11  maart Jubileumkrant

 Voetbalvereniging Oldenzaal viert dit jaar haar 90-jarige bestaan. Ter gelegenheid hiervan bracht de vereniging een jubileumkrant uit. Hierin is de lange geschiedenis van de voetbalvereniging beschreven, gelardeerd met foto´s uit het heden en verleden.

Burgemeester F. Backhuijs kreeg donderdag 11 maart om 15.00 het eerste exemplaar aangeboden door Jack Pinkster namens de jubileumcommissie en redactieleden van de jubileumkrant, John de Jong, Petrik Kolbrink en Sandra Pool.

´s Avonds werd de jubileumkrant in de bestuurskamer aan het bestuur aangeboden.

13 maart Jubileumkrant huis aan huis verspreid

 Zo´n honderd mensen verzamelden zich tegen negen uur in het clubgebouw. De jubileumkrant werd huis-aan-huis in Oldenzaal verspreid. Geluidswagens werden ingeschakeld om de inwoners erop te attenderen dat ze ook loten konden kopen.

Bijna alle loten werden verkocht.

18 april Avanti Wilskracht kampioen en promoveert naar de derde klasse

 2 mei Nacompetitie niet aan vv Oldenzaal besteed

Oldenzaal eindigt op de 3de plaats en speelt daarom nacompetitie.  Het elftal verliest van DSVD.

´t Centrum degradeert.

 

Staande v.l.n.r. Henk Droogendijk (keeperstrainer) Gilbert de Haas (grensrechter) Björn Vogel, Bas de Leeuw, Erwin Brouwer, Pascal Oortman, Roy Kuipers, Tom Roode, René Suelmann, Tonnie Vreeling (leider), Henk Brandenbarg (fysiotherapeut), Carel Peperkamp (trainer)

Voorste rij: Henk Kraster (verzorger) Ad Liedenbaum, Merlijn van Tilborg, Maurice Teussink, Roy Nijmeijer, Venancio Ramirez, Mark van Es, Lars Vogel en Rik Bollen.

15 mei. C-elftal naar toernooi Neede.

 

Staande v.l.n.r.: Paul Leussink, Bas Oude Holtkmap, Mart Tijdhof, Milan Leussink, Arjen Tijdhof, Maikel Smits, Björn Heeks en Pascal Oortman.

Voorste rij v.l.n.r. Luuk Bentert, Randy van Rijszen, Yordi Zandhuis, Ildar Leussink en Aurol Ilias

 15 mei Zilveren en laatste editie G.J.A. Meerstoernooi.

 

Voor de 25ste en laatste keer werd het G.J.A. Meerstoernooi gespeeld. In overleg en op verzoek van de weduwe van Gerrit Meers krijgt het toernooi volgend jaar een andere naam.

Ook de organisatoren, Tjerk Boostra, Jan Wekking (beide achttien jaar), Johan Weierink en Alex Oude Nijhuis dragen het stokje over. Dertien teams waren van de partij en na een spannende strijd wist Zuid Eschmarke de eerste prijs in de wacht te slepen.    

De aftrap wordt verricht door Wethouder Lempsink en voorzitter Hennie Pool

  

 

 

Mevr. Meers feliciteert de aanvoerder van Zuid Eschmarke en overhandigt de beker.

Het veteranenbestuur onthulde samen met een delegatie van SV Ueffeln, die voor de 25ste keer te gast was, een bord langs het hoofdveld. Het benadrukt de bijzondere band tussen beide clubs.

  

22 mei Sport- en speldag

Het was feest voor de Oldenzaalse jeugd van zes tot en met veertien jaar. Zij namen deel aan allerlei behendigheidsspelletjes, waarbij uiteraard ook het voetbaltechnische aspect niet uit het oog werd verloren. Zo´n vijftig jongens en vooral meisjes waren aanwezig. Een groot compliment voor de organisatoren, Edo Hilgenberg, Jordi Oortman en Marcel Benneker.

 

 

 

24 mei Trekking jubileumloterij.          

Notaris Beunk verrichtte voor ongeveer vijftig belangstellenden, in samenwerking met kandidaatnotaris de heer Scherfke, de trekking van de jubileumloterij. De hoofdprijs, een reis naar Mallorca voor twee personen, werd gewonnen door Dennis van de Schoor uit Ootmarsum.  

 

Gerrit de Vries (links) overhandigt de hoofdprijs, beschikbaar gesteld door Toerkoop Reisbureau Schlichter.

 

 

29 mei  14.00 – 17.00 uur  Jubileumreceptie

Het 90-jarige jubileum werd gevierd in het bijzijn van genodigden, waaronder de Burgemeester en Wethouders, de KNVB, de zusterverenigingen en muziekvereniging Semper Crescendo.

Wethouder Jan Lempsink stelde dat de de vv Oldenzaal 90jaar lang een bijdrage heeft geleverd aan de samenleving van de stad en altijd haar eigen identiteit wist te behouden.

Hennie Maartens, voorzitter van FC Berghuizen feliciteerde namens de zustersverenigingen.

Rein van de Burg, voorzitter van Semper Crescendo, roemde de speciale band tussen beide verenigingen en had een geschenk meegenomen in de vorm van een serenade. De Geldermanstichting was vertegewoordigd door de heer Van Hilst.      

Voorzitter van de vv Oldenzaal, Hennie Pool, mocht de zilveren KNVB-speld in ontvangst nemen. Deze waarderingsspeld werd hem toegekend voor zijn jarenlange inzet en betrokkenheid bij het amateurvoetbal en verenigingsleven. De heer Dollekamp spelde het versiersel op.

 

Het jubilerend bestuur van de vv Oldenzaal. V.l.n.r.

Eric Zoontjes, Herman Nijkamp, Paul Leussink, Hennie Pool, Pieter Dollekamp en Marcel Brouwer.

Niet op de foto Joost te Marvelde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Links Wethouder Lempsink. Boven: veel genodigden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Rein van den Berg, voorzitter van Semper Crescendo bood, naast mooie woorden, ook een serenade aan.

Voorzitter Hennie Pool onderscheiden met de zilveren KNVB speld                 

De voorzitter bedankt alle aanwezigen.

29 mei  20.00 uur  Jubileumfeestavond

Na afloop van de receptie werd de zaal omgetoverd en ingericht voor de grandioze feestavond. “ Shampoo” verzorgde de muziek. Er waren komieken, het Stroat Ensemble en natuurlijk de haringkar.

14 juli  Jubileumwedstrijd: VV Oldenzaal – FC Twente

 Ondanks de stromende regen was er veel belangstelling voor de jubileumwedstrijd van vv Oldenzaal tegen FC Twente.

De uitslag werd 7 -0. Voor Twente scoorden Bruns (2x) Cziommer, Culina, Shoulov en Christensen.

 

  

14 juli Schuifpui.

 

Herman Nijkamp overhandigt voorafgaande aan de wedstrijd vv Oldenzaal – Twente namens supportersvereniging De Spartaan de sleutel van de schuifpui aan de voorzitter van de clubhuiscommissie Marcel Brouwer.

 

 Het bestuur van de supportersvereniging " De Spartaan" Staand v.l.n.r. John de Jong, Martijn Pool Vincent Wekking en Laurens van Lies

Zittend: Ronald Boswinkel, Herman Nijkamp en Johan Weierink

19 juli  Vv Oldenzaal – Excelsior Rotterdam

Na FC Twente wachtte nog geen week later een andere betaaldvoetbalclub als tegenstander. Oldenzaal kreeg ook Excelsior op bezoek. Wat tegen FC Twente onmogelijk bleek, lukte tegen de eerste divisieclub uit Rotterdam wel. Twee keer zelfs.

Uiteindelijk werd de uitslag 2- 8.

31 juli VV Oldenzaal – SV Ueffeln

In verband met ons 90-jarige bestaan heeft de jubileumcommissie een wedstrijd geregeld tegen het Duitse Ueffeln. Zoals iedereen weet komen de oudjes van Ueffeln al 15 jaar naar het veteranentoernooi. Nu was het de beurt aan de selectie-elftallen.

Het werd een gelijk opgaande strijd. Uitslag 4-4. Doelpunten genoeg dus. Na de wedstrijd waren de tafels gedekt voor een broodmaaltijd.

Augustus Nieuwe entree/kassa

De entree van ons sportpark heeft een metamorfose ondergaan. Leden van de onderhoudsploeg hebben het kassahokje vervangen voor een stenen exemplaar.

 

22 augustus Spartadag

Spartadag kende dit jaar voor het eerst een andere opzet dan gebruikelijk. Alle teams speelden in hun eigen bezetting, al dan niet aangevuld met dames, een halve competitie, zodat elk team een keer tegen Oldenzaal 1 in actie kwam.

De organisatie had voor de hogere elftallen de nodige “drempels” ingebouwd. Toch won Oldenzaal 1,dan het vierde, het derde en het tweede.

Topscoorders Ricardo Bloemen en Venancio Ramirez.

31 augustus Nederlagentoernooi

HSC´21 uit Haaksbergen schreef het nederlagentoernooi ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van de vv Oldenzaal op zijn naam. In een leuke wedstrijd kwam Oldenzaal op 1-0 voorsprong , maar HSC nam al snel het initiatief. De einduitslag was 2-6 voor HSC´21. Omdat die ploeg vv Oldenzaal de grootste nederlaag toebracht, overhandigde Jack Pinkster de hoofdprijs van € 500 aan de aanvoerder van HSC´21.

Overige uitslagen:

Oldenzaal – VV De Esch                     10 – 3

Oldenzaal – FC Berghuizen                   2 -  2

Oldenzaal – Quick´20                          2 -  4

29 september KNVB-voetbaltruuk succesvol

Bijna 90 kinderen namen deel aan de activiteiten van de KNVB-Voetbaltruck die te gast was bij de vv Oldenzaal in het kader van het lustrum .De middag bestond uit allelei spelletjes en werd door de twee winnende teams, bestaande uit Jesse Ankone, Koen Brouwer, Rick Haverkotte, en Dennis Horsthuis en het team met Christian Braam, Mehmet Ilhan, Eray Ocakai en Bert Spaan afgesloten met een voetbalquiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

11 oktober Algemene ledenvergadering: Ronald Wienk nieuwe voorzitter

Voorzitter Hennie Pool omschrijft in zijn voorwoord het seizoen 2003/2004 als het seizoen waarin het 90-jarig jubileum centraal stond. Sportief hoogtepunt was toch wel de jubileumwedstrijd tegen FC Twente. Ondanks de aanhoudende regen waren die dag toch nog zo´n tweeduizend voetballiefhebbers naar ons sportpark gekomen. Namens het bestuur bedankt de voorzitter de jubileumcommissie en iedereen die deze commissie heeft ondersteund voor hun inzet.

Er zijn de nodige jubilarissen: 25 jaar lid:

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ard Voogd en Raymond Spel Luuk Klievik, Edo Hilgenberg en Henk Brilhuis Hans Naafs en André van de Klok

 

Lid van Verdienste Jan Wekking, Ben Gering en Gerrit de Vries

Links Bert Prins 40 jaar lid

 

Rechts: Hennie Pool nam na zes jaar voorzitterschap afscheid, zijn opvolger is Ronald Wienk.

Tevens nam Jos Ankone de taak van de tussentijds afgetreden voorzitter prestatie-afdeling, Jan Pierik, over.     

 

Henk Leuwerink en Hennie Pool werden tijdens de algemene ledenvergadering benoemd tot erelid van de vv Oldenzaal.

23 oktober Twentse Veteranen

De Twentse Veteranen gaven voetballes aan de eerste selectie van Oldenzaal. In twee keer 35 minuten werden de 4e klassers geklopt op techniek en op basis van voetballes nummer één: laat de bal het werk doen. Einduitslag 4-2 voor de Twentse Veteranen

23 oktober Reünie VV Oldenzaal

 

 

 

 

 

 

 

Jack Pinkster, voorzitter van de jubileumcommissie en zelf een oud speler van Oldenzaal, heette de reünisten van harte welkom. Herinneringen werden opgehaald. Het jeugdhome was omgetoverd tot een expositieruimte vol foto´s archiefmateriaal en ook filmopnames uit vervlogen tijden. Op het eind van de dag gingen de reünisten voldaan, tevreden en met opgefriste herinneringen naar huis. Het was een zeer geslaagde happening 

Voor meer foto ga naar fotoalbums (klik hier)

 

18 december Eindfeest 90-jarig bestaan VV Oldenzaal.

De laatste activiteit van de jubileumcommissie was een eindfeest. Na de laatste mogelijkheid om de kas te spekken via het rad van avontuur werd de financiële balans opgemaakt.

De jubileumcommissie bedankte alle sponsors. Ondanks de vele activiteiten, die natuurlijk veel geld kostten, was er toch nog een batig saldo. Zo kon de jubileumcommissie een bedrag van € 12.500,=  aan het bestuur overhandigen.

 

De jubileumcommisie:

Achterste rij vanaf links: Freek de Vries, Gerrit de Vries, Hans Roode, Henk Leuwerink, John de Jong, Bert Prins en Jack Pinkster

Voorste rij vanaf links: Rudie Verboom, Gerben Groener, Mark van Gils, Sandra Pool (redactie jubileumkrant) Petrik Kolbrink (redactie jubileumkrant en Johan Weierink.

Niet op de foto: Huub Velthuis